Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dršťky zadělávané

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

casino casino

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 173 kJ /
1 953 kcal
Bílkoviny201,08 g
Tuky91,37 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 442 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy79,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předvařené dršťky zalijeme vodou a povaříme asi půl hodiny. Poté dršťky nakrájíme na nudličky (vodu po vaření nevyléváme). Krok 2: Na sádle osmažíme cibuli skoro dozlatova, zaprášíme moukou a za stálého míchání doděláme, až mouka zpění a zbělá.
Jíšku zalijeme vývarem z drštěk, rozmícháme a provaříme. Krok 3: Přidáme pokrájené dršťky. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.

Zveřejněno 17. 11. 2021

Poznámka autora casino

U nás podáváme s bílým pečivem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dršťky zadělávané

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9RX4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dršťky zadělávané

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9RX4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

přidala jsem libečkovou sůl na 1/2 KL

Veronika.Hrozna: jasne, chce to kopu mletej papriky aj feferónky...inak to nie je ono. :-8

Já bych vás v tom nenechala, a dala bych si taky, notnou porcičku. A papriku i hodně štiplavou, přidávám do cibulové jíšky, nakonec, už do odstavené z plamene a pak zaleju vývarem, aby mi ta paprika, ani náhodou nezhořkla. U nás to má manžel rád, na maďarský způsob, hodně pikantní a krásně červené od papriky. :-K

Tak jako jindy, tak i dnes jím toto u nás sám, samotinký... :-)
***
Aby jídlo nemělo tzv. "psí" barvu, tak jsem ho přibarvil mletou paprikou :yes:
Profesionální by bylo papriku "rozpustit" v horkém tuku...
...ale já to odbyl rozmícháním samotné papriky přímo v jídle :-)

Suroviny:
dršťky, voda, sádlo, cibule, mouka hladká, sůl, pepř, česnek, majoránka, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu