Hrnkový perník se švestkovou marmeládou
Hrnkové recepty jsou velmi oblíbené v našich kuchyních pro svoji jednoduchou přípravu. Perníky patří k těm, které máme na talířku nejraději. S očky povidel či marmeládou budou lákavým dezertem, nebo svačinkou pro děti.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 27 112 kJ / 6 480 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,31 g |
| Tuky | 167,25 g |
| Vláknina | 39,10 g |
| Cholesterol | 541 mg |
| Sodík | 492 mg |
| Sůl | 1,76 g |
| Sacharidy | 1 104,88 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrnkový perník se švestkovou marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVl3
Moje poznámka
Hrnkový perník se švestkovou marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVl3
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 37 minutami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 3 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 8 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 9 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na pizzu
Mon17 před 28 minutami
Maminčin rýžový nákyp
jalamo před 49 minutami
Koláč linecký s tvarohem a jablky - i pro CRISP
Wilma před 2 hodinami
Cop s jablečno-kokosovou náplní
Wanilor před 2 hodinami
Maminčiny palačinky
kimlo před 3 hodinami
Jablkové hrnkové lívanečky
Kristina1 před 3 hodinami
Polévka šup-šup
Danulka52 před 4 hodinami
Nálev na červenou řepu
Kajabova před 4 hodinami
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 5 hodinami
Pikantní rajčatová polévka s fazolemi
Verunkavh před 5 hodinami
Tématické fráze:
hrnkový perník,
hrnkovy perník na plech,
perník s marmeládou,
nadýchaný hrnkový perník,
pernik hrnkovy,
recepty ládi hrušky perník,
hrnkovy pernik s povidly,
perník na plech s marmeládou,
láda hruška perník,
pernik od ladi hrusky,
recepty perník s marmeládou,
pernik ladi hrusky,
perník podle ládi hrušky,
hrnkovy pernik recept,
perník z povidel,
recept hrnkový perník,
hrnkovy nadychany pernik,
perník s marmeládou recept,
hrníčkový perník s povidly,
pernik na plech hrnkový
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krystal,
vejce,
olej,
mléko,
kakao,
prášek do pečiva,
prášek do perníku,
koření do perníku,
marmeláda švestková
Komentáře (11)
Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původně se pro výrobu povidel používalo ovoce sušené. V některých oblastech se do švestkových povidel při vaření přidávaly zelené vlašské ořechy včetně slupek.
Ovoce k výrobě povidel by mělo být zcela dozrálé, případně také už přešlé prvními nočními mrazíky, aby byl vyšší přirozený obsah cukrů.