Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 512 kJ / 5 142 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 7,70 g | 
| Tuky | 207,63 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 648 mg | 
| Sodík | 75 mg | 
| Sůl | 0,18 g | 
| Sacharidy | 810,58 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nachystejte si misku nebo jinou nádobu s ledově studenou vodou a postavte v blízkosti sporáku.
	Krok 2: Vymažte máslem plech o velikosti cca 30 x 20 cm  nebo čtvercovou dortovou formu 25 x 25cm.
	Krok 3: Vložte všechny ingredience, kromě vanilky, do velkého hrnce se silným dnem a přiveďte k varu. Musí se to stále míchat.
	Krok 4: Vařte 12 - 20 minut, stále míchejte, dokud směs nezezlátne a dokud nedosáhnete teploty 115°C (soft ball na cukrářském teploměru). Zkouška je, když trochu dáte do té nachystané studené vody, ono to trošku zchladne a když to vytáhnete, tak je takové mačkací jako hodne žužlavá karamelka. Jak dlouho potrvá, než se to dostane na správnou teplotu,  závisí na tom, jak moc to vaří a taky jaký je hrnec.
	Krok 5: Jakmile dosáhnete teploty 115-118°C, sundejte hrnec opatrně ze sporáku a vmíchejte vanilku.
	Krok 6: Pomocí elektrického šlehače (jde to i obyčejnou vařečkou, ale potrvá to mnohem déle) šlehejte tu hmotu asi pět minut. Musí se to podobat konsistencí hustějši nutele. Tahle hmota je stále dost horká, takže opatrně presunout z hrnce do vymazaného plechu.
	Krok 7: Rozetřít a namačkat a uhladit vrch jak nejlíp se vám povede.
	Krok 8: Nechte to vychladit v lednici cca 2 hodiny. Když se to tam nechá déle, bude to příliš tvrdé na krájeni a budete to muset nechat v pokojové teplotě trochu povolit (může se to rosit, ale toho se nebojte, ono to pak zase uschne).
	Krok 9: Nakrájejte na čtverečky a dobrou chuť.
Zveřejněno 27. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Vanilkové karamelky - fudge
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8oM
Moje poznámka
					
				
Vanilkové karamelky - fudge
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8oM
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 7 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 9 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 10 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 11 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 13 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 14 hodinami
						Tématické fráze:
						
							karamelky, 
						
						
							domácí fudge, 
						
						
							fudge.cz, 
						
						
							karamely recept, 
						
						
							recept na cokoladove fudge, 
						
						
							výborné domácí karamelky, 
						
						
							recept cukr softball, 
						
						
							fudge.czrecept, 
						
						
							recept na domácí karamelky, 
						
						
							fuage, 
						
						
							domaci fudge recept, 
						
						
							karamelky recept, 
						
						
							recept na fudge moučník, 
						
						
							youtube
						
					
						Suroviny:
						
							máslo, 
						
						
							mléko kondenzované, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cukr, 
						
						
							extrakt vanilkový
						
					
	
			
Komentáře (7)
250 gr. pozdravujem Jozef