Nugetové (nutellové) špičky
Neuvěřitelně rychlá a jednoduchá dobrota z oblíbené lískoořechové pomazánky. Stačí vyšlehat Nutellu s máslem, nastříkat na dětské piškoty, namočit do čokoládové polevy a máte hotovo. Ze stolu tahle pochoutka zmizí mrknutím oka, zejména na dětské oslavě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 768 kJ / 2 096 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,08 g |
Tuky | 158,38 g |
Vláknina | 3,75 g |
Cholesterol | 272 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 140,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nugetu, máslo a vaječný koňak ušleháme do krému.
Krok 2: Piškoty vyskládáme na plech, nejlépe do formy, kde nebudou při plnění ujíždět.
Krok 3: Krémem naplníme cukrářský sáček a krouživým pohybem vytvoříme špičky na piškoty.
Krok 4: Dáme na několik minut do mrazničky (do ztuhnutí).
Krok 5: Připravíme čokoládovou polevu. Nalámeme čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni.
Krok 6: Špičky poté namáčíme do polevy a necháme vychladit.
Zveřejněno 10. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nugetové (nutellové) špičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRKy
Moje poznámka
Nugetové (nutellové) špičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRKy
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 22 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
dexulka před 24 minutami
Cottage s banánem a jablkem
vojfrancezska před 2 hodinami
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 11 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 13 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 13 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 14 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 14 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 15 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 15 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 15 hodinami
Tématické fráze:
nutelové cukroví,
cukroví z nutely,
spicky,
vánoční cukroví z nutely,
cukroví špičky,
nutelovy krem na cukrovi,
cukroví s nutelou,
krém z nugety,
špičky cukroví,
krem na cukrovi z nutely,
krém z nutely na cukroví,
nutelový krem do cukroví,
nutelové řezy,
spicky recept,
cukrovi s nugetou,
cukroví z nugety,
nugetové cukroví,
nutelový pletenec,
nugetový krém,
recept na špičky
Suroviny:
nugeta,
máslo,
koňak vaječný,
piškoty dětské,
poleva čokoládová
Komentáře (173)
Ať se povedou a chutnají! Nám tedy vydrží jen krátce, mizí mezi prvními
Děkuji
Neteče, ale jestli máš doma veliké teplo, klidně ho dej na chvíli do lednice - opravdu jen na chvíli, aby zas neztuhnul moc a dal se dobře vytláčet.
Před namáčením do polevy můžeš dát špičky na tácu chvíli do mrazáku, líp se pak s nimi manipuluje
Ono sa to mohlo nejako prehádzať aj samé od seba, neúmyselne, počas úprav na servere, nie? Ja som si nedávno otvorila nejaký svoj recept. Text v surovinách aj postup bol úplne neznámy, nebol to môj text, nepatril k môjmu receptu, absolut nezodpovedal názvu ani fotke...potom som to upravovala. Ale niečo také sa tu už stalo...
Na páře (!) rozpustíme trochu ztuženého tuku s čokoládou na vaření (nebo jakoukoliv co doma najdeme), výborné jsou i ledové kaštany hořké. Rozpustíme, promícháme a namáčíme, poléváme. :)
Už jsem ji dělala i tak, že jsem rozpustila hořkou čokoládu a smíchala dohladka jen s trochou ztuženého tuku - nebyla hustá a dobře se v ní namáčelo.
Já je dala na chvíli ztuhnout do mrazáku a pak šli krásně máčet v čokoládě.
Pokud je budeš dělat opravdu z másla, čokopolevu raději tvrdší (z více čisté čokolády), budou před cestou dobře chlazené a pojedou v tomto neletním počasí (nebude na ně v autě svítit přímé slunko), šedesáti kilometrů bych se nebála
Promiň, já vím, jak to myslíš a je to jen v legraci
- rozpouštěj ji v malé, ale hluboké nádobce, aby šly špičky dobře namáčet
- špičky namáčím opravdu dobře ztuhlé, když se mi nezdají být, dám je na podnose na chvíli i do mrazáku - pak se jim nic nestane, když je namočíš do hodně teplé polevy (hodně teplá = hezky tekoucí, na špičkách zůstane jen potřebný tenký povlak)
- přeju hodně zdaru!
Vidím to na plechu, ale není to napsané v receptu ...