Nugetové (nutellové) špičky
Neuvěřitelně rychlá a jednoduchá dobrota z oblíbené lískoořechové pomazánky. Stačí vyšlehat Nutellu s máslem, nastříkat na dětské piškoty, namočit do čokoládové polevy a máte hotovo. Ze stolu tahle pochoutka zmizí mrknutím oka, zejména na dětské oslavě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 768 kJ / 2 096 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,08 g |
Tuky | 158,38 g |
Vláknina | 3,75 g |
Cholesterol | 272 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 140,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nugetu, máslo a vaječný koňak ušleháme do krému.
Krok 2: Piškoty vyskládáme na plech, nejlépe do formy, kde nebudou při plnění ujíždět.
Krok 3: Krémem naplníme cukrářský sáček a krouživým pohybem vytvoříme špičky na piškoty.
Krok 4: Dáme na několik minut do mrazničky (do ztuhnutí).
Krok 5: Připravíme čokoládovou polevu. Nalámeme čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni.
Krok 6: Špičky poté namáčíme do polevy a necháme vychladit.
Zveřejněno 10. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nugetové (nutellové) špičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRKy
Moje poznámka
Nugetové (nutellové) špičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRKy
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 19 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z pudinku
Routeu před 2 minutami
Krevetové rizoto
Lucie1001 před 3 minutami
Rychlá hrachová polévka s krutony
Lara.S před 13 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Lara.S před 14 minutami
Křehký jablečný závin
Lara.S před 14 minutami
Chutné vafle
Lara.S před 15 minutami
Jablkový perník
Lara.S před 15 minutami
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 2 hodinami
Mexický bramborový salát
wimra před 2 hodinami
Tématické fráze:
nutelové cukroví,
cukroví z nutely,
spicky,
vánoční cukroví z nutely,
cukroví špičky,
nutelovy krem na cukrovi,
cukroví s nutelou,
krém z nugety,
špičky cukroví,
krem na cukrovi z nutely,
krém z nutely na cukroví,
nutelový krem do cukroví,
nutelové řezy,
spicky recept,
cukrovi s nugetou,
cukroví z nugety,
nugetové cukroví,
nutelový pletenec,
nugetový krém,
recept na špičky
Suroviny:
nugeta,
máslo,
koňak vaječný,
piškoty dětské,
poleva čokoládová
Komentáře (171)
Ať se povedou a chutnají! Nám tedy vydrží jen krátce, mizí mezi prvními
Děkuji
Neteče, ale jestli máš doma veliké teplo, klidně ho dej na chvíli do lednice - opravdu jen na chvíli, aby zas neztuhnul moc a dal se dobře vytláčet.
Před namáčením do polevy můžeš dát špičky na tácu chvíli do mrazáku, líp se pak s nimi manipuluje
Ono sa to mohlo nejako prehádzať aj samé od seba, neúmyselne, počas úprav na servere, nie? Ja som si nedávno otvorila nejaký svoj recept. Text v surovinách aj postup bol úplne neznámy, nebol to môj text, nepatril k môjmu receptu, absolut nezodpovedal názvu ani fotke...potom som to upravovala. Ale niečo také sa tu už stalo...
Na páře (!) rozpustíme trochu ztuženého tuku s čokoládou na vaření (nebo jakoukoliv co doma najdeme), výborné jsou i ledové kaštany hořké. Rozpustíme, promícháme a namáčíme, poléváme. :)
Už jsem ji dělala i tak, že jsem rozpustila hořkou čokoládu a smíchala dohladka jen s trochou ztuženého tuku - nebyla hustá a dobře se v ní namáčelo.
Já je dala na chvíli ztuhnout do mrazáku a pak šli krásně máčet v čokoládě.
Pokud je budeš dělat opravdu z másla, čokopolevu raději tvrdší (z více čisté čokolády), budou před cestou dobře chlazené a pojedou v tomto neletním počasí (nebude na ně v autě svítit přímé slunko), šedesáti kilometrů bych se nebála
Promiň, já vím, jak to myslíš a je to jen v legraci
- rozpouštěj ji v malé, ale hluboké nádobce, aby šly špičky dobře namáčet
- špičky namáčím opravdu dobře ztuhlé, když se mi nezdají být, dám je na podnose na chvíli i do mrazáku - pak se jim nic nestane, když je namočíš do hodně teplé polevy (hodně teplá = hezky tekoucí, na špičkách zůstane jen potřebný tenký povlak)
- přeju hodně zdaru!
Vidím to na plechu, ale není to napsané v receptu ...
Ja takéto veci z ďaleka obchádzam, mám dojem, že by som to nezvládla. Prosím Ťa, mohla by si mi dať ozaj spoľahlivý recept na čok. polevu? A či máš univerzálnu polevu - napr. na toto a zároveň aj na rezy. (Mne sa láme na rezoch obyčajne...)Vďaka!
A vyplatí se použít pravou Nutellu, jakákoliv levnější pomazánka je sice chuťově taky dobrá, ale rychle v teple měkne.
Polevu používám většinou svoji, klasiku (ztuž.tuk,cukr, kakao, a kus čokolády na vaření)
Když jsem neměla vaječný koňak, dala jsem rum a lžíci pudinku, který je při vánočním pečení hotový doma téměř pořád.
To spíš se mi stane,když pospíchám, že mi z prstů vypadne celá špička i s piškotem do polevy.
Prostě jak v tý reklamě na lepidlo