Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové rychlé řezy s čokoládovou polevou

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Martina68 Martina68

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 804 kJ /
6 167 kcal
Bílkoviny144,11 g
Tuky235,87 g
Vláknina34,50 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 570 mg
Sůl1,99 g
Sacharidy849,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr, přimícháme vejce s mlékem a rozpuštěným tukem, nakonec přidáme nahrubo nasekaná jádra ořechů a vše rozetřeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech - pečeme 200°C/20 minut v horkovzdušné troubě. Krok 2: Mezitím ve vodní lázni rozpustíme 150 g čokolády na vaření s 1 lžící másla. Krok 3: Po upečení necháme asi 5 minut chladnout a na ještě mírně teplou "buchtu" rozetřeme polevu a navrch poskládáme půlky ořechů.

Zveřejněno 27. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7wJ1

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7wJ1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Plech s těstem je v troubě, vůně se line kuchyní. Mléka jsem dala více. :-K<3

Už se peče,tak jsem zvědavá jaká bude <3. Místo jednoho hrnku mléka jsem dala o polovinu více,bylo to moc husté.

sara12:těsto by mělo být trochu řidší, jestli máte pocit že je tuhé, klidně přilejte ještě 1/2 hrnku mléka :-)

To těsto má být tak tuhé?:-O

scofiq:za bodík moc díky :-8 jádávám ztužený tuk na polevu na dort nebo cukroví, když potřebuji aby byla tuhá, ale tady jsem chtěla, aby byla měkčí a nelámala se ;-)

... rozpouštím čokoládu se ztuženým tukem /ne máslo/ čokoláda potom trochu ztuhne a neteče - ale každý podle svého gusta
...recept ukládám a určitě vyzkouším + 8.bodík

máša:super, vyzkouším, díky :-)

Zdravím, dělám stejně ale bez vajec, nikdo nikdy nepoznal, že je tam nedávám. Stejně tak je léta nedávám do hrníčkového perníku.

...my taky a kde to jde, tam je nacpeme :-D:-D:-D

Vše oříškové milujeme:-p:yes:

Tématické fráze:
ořechové řezy, rychlé ořechové řezy, rychlé řezy, rychlé oříškové řezy, ořechove řezy recept, ořechové řezy s čokoládou, čokoládovo ořechové řezy, aby se čokoládová poleva nelámala, řezy s čokoládovou polevou, aby se poleva nelámala, čokoládovo-ořechové řezy, rychlé řezy recepty, ořechové řezy s polevou, čokoládovo-ořechové řezy, hrníčkové řezy s čokoládovou polevou, čokoládová poleva aby se nelámala, oříškové řezy s čokoládovou polevou, kakaova buchta s orechovou polevou, ořechové recepty, řezy s ořechy

Suroviny:
mouka hladká, cukr, mléko, tuk, vejce, prášek do pečiva, cukr vanilkový, ořechy vlašské, čokoláda na vaření

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu