Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 898 kJ / 3 800 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 68,87 g | 
| Tuky | 190,64 g | 
| Vláknina | 14,10 g | 
| Cholesterol | 1,04 g | 
| Sodík | 524 mg | 
| Sůl | 1,80 g | 
| Sacharidy | 445,10 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Já to dělám do menších kastrolků (do dvou), vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
	Krok 2: Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem.
	Krok 3: Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst.
	Krok 4: Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo - doprostřed formy, do stran se rozlévá samo. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi hodinu (zkoušíme špejlí). Upečený korpus necháme vychladnout.
	Krok 5: Je-li korpus po upečení vyboulený, položíme na ještě teplý prkénko nebo rovný plech a na chvíli zatížíme. Povrch se krásně srovná.
	Krok 6: Dvakrát rozřízneme aby jsme měli tři platky (celkem jich bude 6 z obou kastrůlků), vždy pomažeme marmeládou a krémem a dáme další plát.
	Krok 7: Pak pomažeme i ze strany a nalepíme kousky natrhané čokolády (já ji rozpustím a naliji na bublinky z bomboniery) podle fantazie dozdobíme.
Zveřejněno 20. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pařez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpJG
Moje poznámka
					
				
Pařez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpJG
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 22 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 17 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							dort pařez postup, 
						
						
							pařez, 
						
						
							dort parez, 
						
						
							dort pařez zdobení, 
						
						
							prášek pařez, 
						
						
							dort parez recept, 
						
						
							recept na špecle, 
						
						
							korpus na pařez, 
						
						
							korpus na dort pařez, 
						
						
							pařez recept, 
						
						
							recept pařez, 
						
						
							prsíčka pařez, 
						
						
							zdobení pařezů, 
						
						
							narozeninové dorty pařez, 
						
						
							dort 3d pařez, 
						
						
							jak udělat dort pařez, 
						
						
							dorty k narozeninám parez, 
						
						
							pařez prášek, 
						
						
							zdobení dortu pařez, 
						
						
							vyboulený korpus
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							olej, 
						
						
							voda, 
						
						
							prášek kakaový, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							šlehačka ke šlehání, 
						
						
							ztužovač, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							marmeláda, 
						
						
							čokoláda, 
						
						
							hmota modelovací
						
					
	
			
	
Komentáře (9)