Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč zebra

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janek78 janek78

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 319 kJ /
6 052 kcal
Bílkoviny118,73 g
Tuky312,00 g
Vláknina37,00 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 633 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy673,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme do hladké hmoty. Krok 2: Pak za stálého šlehání přidáme olej, mléko, citrónovou kůru. Nakonec mouku smíchanou s pečícím práškem a solí. Krok 3: V mističce si rozpustíme lžičku kávy (já kávu zalévám do 3/4 mističky a pak přeliji do větší), přidáme kakao a utřeme do hladké pěny. Krok 4: Připravené těsto si rozdělíme na dvě poloviny, do jedné přidáme kakaovou směs. Krok 5: Vymažeme a vysypeme si dortovou formu. Do středu formy nalijeme 3 vrchovaté lžíce světlého těsta. To se začne postupně rozlévat. Na světlé těsto navršíme opět do středu 3 vrchovaté lžíce kakaového těsta. Takto postupujeme, dokud nezděláme obě těsta. Krok 6: Pečeme 30-45 minut na 180°C, podle toho jaká je trouba a jak peče. Přeji dobrou chuť.

Zveřejněno 6. 4. 2010

Poznámka autorky janek78

Dortová forma by měla být o průměru 26 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč zebra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6WAR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč zebra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6WAR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

haha^^ muj vypadal trochu* jinak, ale.. jinak dobry. priste to doladim (jeden z mych prvnich pokusu peceni O.o). kazdopadne diky za recept, budu na sobe pracovat (^^)v

kávu zalévám vodou.Do větší misky to pak přelévám z toho důvodu, že se to pak musí vyšlehat do hladké hmoty s kakaem a v malé misce by to asi nešlo, což jistě každý pochopí.Množství vody bohužel odhaduji, stejně jako má sestra, od které recept mám.Koláč se mi vždy povedl.

(já kávu zalévám do 3/4 mističky a pak přeliji do větší)- čím zaléváš (vodou?), jakým množstvím? - že to dáš do 3/4 mističky a pak do větší, to asi nebude pro většinu lidí relevantní informace. Koláč je pěkný a zaslouží si vychytaný i recept. Ne každý se odváží množství odhadnout.

Moc pekny kolac,bodik poslany

Moc hezká zebřička;-):yes:

recept bez vazeni, jupi. urcite vyzkousim. prvni bodik dorucen :-K

Tématické fráze:
moučník zebra, zebra moučník, buchta zebra, moučníky zebra, zebra buchta, zebrakoláč, žebro rezy, mramorový koláč zebra, kolace s kavy, zebra recept moučník, zebro zakusok, dort zebra recept, koláč ze salka, kolaczebra, zebra-cake-recept na koláče, žebru, recept na moučník zebru, zebra moučníky, zebry rezy, pečený zebra koláč

Suroviny:
vejce, cukr, olej, mléko, mouka hladká, cukr vanilkový, citron, prášek do pečiva, káva rozpustná, kakao, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu