Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 432 kJ / 5 601 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,58 g |
| Tuky | 207,96 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 1,12 g |
| Sodík | 978 mg |
| Sůl | 2,84 g |
| Sacharidy | 822,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus:
Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Krok 2: Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem (nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy). Krok 3: Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících, dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky (korpus dle Dáša V. (onasi). Krok 4: Pak upečeme ve středně vyhřáté troubě. Krok 5: Krém:
Salko vaříme 2,5 hodiny.
Vychladlé Salko a máslo - vyšleháme v hladký krém. Krok 6: Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu. Krok 7: Marcipán:
Z přísad vypracujeme vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.
Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Krok 2: Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem (nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy). Krok 3: Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících, dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky (korpus dle Dáša V. (onasi). Krok 4: Pak upečeme ve středně vyhřáté troubě. Krok 5: Krém:
Salko vaříme 2,5 hodiny.
Vychladlé Salko a máslo - vyšleháme v hladký krém. Krok 6: Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu. Krok 7: Marcipán:
Z přísad vypracujeme vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.
Zveřejněno 4. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srdíčkový dort s vílami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxNr
Moje poznámka
Srdíčkový dort s vílami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxNr
Nejnovější recepty
Belgické lanýže
Přidáno před 1 hodinou
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 2 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 2 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 5 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová štola
[email protected] před 34 minutami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 1 hodinou
Koňakové košíčky
kvetka před 2 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 3 hodinami
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 4 hodinami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 4 hodinami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 4 hodinami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 4 hodinami
Tématické fráze:
dort s vílou,
dort kočka,
dort žába,
holčičí dorty,
dort se žábou,
žába z marcipánu,
kočka z marcipánu,
holčičí dort,
marcipánová žába,
dorty s vilou,
dort pejsek,
dort s žábou,
lesklý marcipán,
dorty kočka,
dort pejsek postup,
víla z marcipánu,
dorty žába,
dort pes pluto,
dort kočka postup,
kocka dort
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
olej,
voda,
salko,
máslo,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
med,
olej,
rum,
voda,
esence mandlová
Komentáře (13)