Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 205 kJ / 6 263 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,43 g |
| Tuky | 240,76 g |
| Vláknina | 16,20 g |
| Cholesterol | 1,12 g |
| Sodík | 993 mg |
| Sůl | 2,84 g |
| Sacharidy | 905,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus :
Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120 g). Krok 2: V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Krok 3: Postupně přiléváme olej, natrouhanou čokoládu, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Nakonec vmícháme sníh. Krok 4: Krém:
Salko vaříme 2,5 hodiny.
Vychladlé Salko a máslo vyšleháme v hladký krém. Krok 5: Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu. Krok 6: Marcipán:
Z přísad vypracujeme vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.
Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120 g). Krok 2: V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Krok 3: Postupně přiléváme olej, natrouhanou čokoládu, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Nakonec vmícháme sníh. Krok 4: Krém:
Salko vaříme 2,5 hodiny.
Vychladlé Salko a máslo vyšleháme v hladký krém. Krok 5: Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu. Krok 6: Marcipán:
Z přísad vypracujeme vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.
Zveřejněno 4. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Pat a Mat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Vr
Moje poznámka
Dort Pat a Mat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Vr
Nejnovější recepty
Losos pečený v listovém těstě
Přidáno před 5 hodinami
Arašídové kytičky
Přidáno před 5 hodinami
Indické květákovo-brokolicové kari
Přidáno před 5 hodinami
Čtverečky s meruňkami
Přidáno před 6 hodinami
Linecké cukroví s nastrouhanými mandlemi
Přidáno před 6 hodinami
Tilápie s tarhoňou
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mufiny s čokoládou
Soltik před 2 hodinami
Smažený sýr - smažák
radekhk před 3 hodinami
Kadlíkovo kuře na smetaně
Standa Kantry před 3 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
Ellinnka1 před 4 hodinami
Domácí tuňáková pomazánka s pažitkou
vanilj před 4 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Wacor před 5 hodinami
Retro kokosky mojí babičky
dandelion.z před 5 hodinami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Petronil78 před 5 hodinami
Karlovarský knedlík
brozak.cd před 5 hodinami
Bylinková remuláda k pečenému nebo grilovanému masu
Suumaa před 6 hodinami
Tématické fráze:
dort pat a mat,
pat a mat dort,
dorty pat a mat,
marcipánový pat a mat dort,
dort s patem a matem,
dort mat a pat,
pat a mat z marcipánu,
pat a mat,
pat a mat dorty,
dort pat a mat v autě,
dort auto,
dorty s patem a matem,
pat a mat na dort,
marcipanove dorty pat a mat,
dorty pro děti pat a mat,
marcipán pat a mat,
dort pat mat,
pat a mat marcipán,
pat a mat postup,
dorta pat a mat
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
olej,
voda,
čokoláda hořká,
salko,
máslo,
cukr moučkový,
mléko sušené,
med,
olej,
rum,
voda,
esence mandlová
Komentáře (22)
http://www.toprecepty.cz/recept/16692-falesna-marc...
a nebo z dortového webu:
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=11&t=4
p.s.já tedy raději používám kupovaný smartflex velvet, mám s ním výborné zkušenosti