Suroviny
Porce: 15 , - ?
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 050 kJ / 1 207 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,25 g |
Tuky | 28,22 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 932 mg |
Sodík | 360 mg |
Sůl | 0,76 g |
Sacharidy | 195,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: 4ks žloutků a práškový cukr našleháme do pěny a vsypeme mouku, přidáme olej a dobře promícháme.
Krok 2: Z bílků se špetkou soli uděláme tuhý sníh.
Krok 3: Sníh postupně vmícháme do těsta, které rozetřeme na plech s namaštěným pečícím papírem.
Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 175-180°C dorůžova (cca 14 minut).
Krok 5: Překlopíme na vlhkou utěrku.
Krok 6: POZOR. Necháme částečně vychladnout, NE VYSTYDNOUT ! a potřem rovnoměrně marmeládou (raději ostřejší). Meruňka, rybíz, višeň (ale lze i krémem).
Krok 7: Ještě VLAŽNÉ !!! Zrolujeme.
Zveřejněno 7. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezva roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WLxo
Moje poznámka
Bezva roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WLxo
Nejnovější recepty
Jelení závitky
Přidáno před 1 hodinou
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 2 hodinami
Kynutý makový závin se švestkami
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový chlebíček bez vajec
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí roláda s okurkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 20 minutami
Guláš SPECIÁL
Sahula před 25 minutami
Kuřecí prsa s cizrnou, olivami a rajčatovou omáčkou
AnnaKrizova před 34 minutami
Polévka z dýně hokkaido
AnKo312 před 2 hodinami
Lehce pikantní guláš z bedel
Cyklistka před 2 hodinami
Bramboračka
Susanna před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
musilek.p před 4 hodinami
Dršťková polévka
Andras před 4 hodinami
Hrušková povidla na koláče
Hulecova před 4 hodinami
Tématické fráze:
užasne rolady sladke,
pečené sladké rolady,
bezva recepty,
sladké pečení rolády,
pečeme rolády sladké,
proč praská mazanec,
pečená roláda sladká,
pecená sladká rolada,
peceni rolady,
proc praska rolada,
pečení rolády sladké,
sladké rolády,
pečeme sladké rolády,
jak se peče roláda,
rolády sladké,
pečeni sladké rolady,
jak dlouho se peče roláda,
proč praská bábovka,
sladká roláda,
pečeni rolad
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
sůl,
olej,
marmeláda
Komentáře (29)