Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rolády

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zacharova

Snadný

Doba přípravy 28 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 8 min Bez doby zdobení

28 min (20 min příprava + 8 min tepelná úprava, Bez doby zdobení)

Podle tohoto receptu se vám roláda zcela jistě podaří. Pokud roláda při zavinování praská, je to zaviněno tím, že je těsto příliš silné. Takto můžete péci roládu třeba i ořechovou, kdy část mouky nahradíte ořechy.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 672 kJ /
1 356 kcal
Bílkoviny48,52 g
Tuky43,64 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 799 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy190,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 230 °C. Plech lehce vymažeme tukem nebo olejem a vyložíme papírem na pečení, bude nám na plechu pěkně držet a usnadníme si rozetření těsta. Krok 2: Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vložíme do robota, přidáme špetičku soli a ušleháme polotuhý sníh. Pak začneme pomalu přidávat cukr. Vyšleháme pořádně do tuha. Krok 3: Robotu snížíme rychlost, přidáme žloutky a olej, prošleháme a vypneme robot. Nyní už jen zlehka metličkou přimícháme mouku s kypřícím práškem. Krok 4: Těsto vlijeme na plech, rozetřeme stěrkou a dorovnáme cukrářskou kartou. Vložíme do trouby a pečeme 6-8 minut. Těsto v troubě nejprve vyběhne a pak klesne. Krok 5: Následně vyndáme, stáhneme z plechu, krátce necháme vydýchat páru a smotáme po delší straně do rolády. Můžeme dát mezi dva balíky mouky, aby se nám roláda nerozmotávala. Krok 6: Po vychladnutí naplníme, potřeme roládu i na povrchu, necháme zatuhnout, polijeme čokoládou a ozdobíme dle vlastního vkusu. Krok 7: Pokud chceme čokoládovou roládu, odebereme část mouky a přidáme kakao, další postup je stejný.

TIP: Jak na piškotovou roládu - oblíbené recepty

Zveřejněno 6. 3. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5rox

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5rox

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

mňam<3:-K:-Q:-Q:yes::yes::yes::yes::yes:

Mam zajem o vasi roladu muzu si ji objednat dekuji:-)

Dobrý den,zeesan seženete viz.odkaz níže.jsou to malá balení na zkoušku příchutě ale na naplnění rolády bohatě vystačí,pak se dají koupit i větší balení.Nám chutná nejvíc malina,čokoláda,neutral,jogurt ostatní jsou dost umělé chuti ale záleží na každém.

www.hospodynkam.cz/ztuzovace-slehacky

...OK díky za info - snad ho někde seženu nebo to bude jen tak :-)))

Nejsem sice autorka receptu, ale zeesan často používám. Je to ochucený ztužovač šlehačky, prodává se v hodně příchutích (jahoda, malina, banán, čokoláda, oříšek, tiramisu, jogurt ...). Použití je jednoduché a náplň (používám do dortů) výborná. Prodává se v cukrářských e-shopech.

scofiq: Myslíš Zeesan? já si název vyguglila, taky ho neznám. Ale měl by to být ztužovač a prodává se v různých příchutích, autorka snad upřesní ;-);-)

ahoj, prosím, co znamená to slovo "náplň:plním.....????? díky Jiřina;-)

Paráda, hlavně to zdobení:yes::yes::yes:

:yes::yes::yes:+

Paráda:yes::yes::yes:

Nádherné rolády:yes: Jdu zrovna jednu dělat k svátku taťuldovi, ale na zdobení moc nejsem, ale i tak se to sní. Dávám 1.bod:yes:

Tématické fráze:
rolády, rolada, recept na roladu, zdobení rolády, balení rolády, recepty rolady, recepty na rolády, peceme rolady, rolad, malá roláda, roláda na plech, rolády recept, zdobení rolád, recept na rolady, pečeme roládu, rolady recepty, rolada s olejem, zdobeni roláda, 42000 receptů, jak pect roladu

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka hladká, kypřící prášek, olej, sůl, tuk, šlehačka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu