

Piškotová roláda
Suroviny celá roláda
- 4 vejce
- 180 g moučkového cukru
- 180 g polohrubé mouky
- 1 lžička peč. prášku
- 1 vanilkový cukr
- 5 lžic horké vody
Postup přípravy receptu
Žloutky vyšleháme s cukrem ( část necháme do sněhu z bílků), při šlehání postupně přidáváme po lžících horkou vodu.
Do vyšlehaných žloutků s cukem přidáme mouku smíchanou s peč. práškem, na závěr lehce vmícháme sníh ze zbylých bílků a odložené části cukru.
Těsto nalijeme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme cca 20 min do růžova.
Po upečení položíme na těsto mokrou vyždímanou utěrku, otočíme papírem nahoru a postupně opatrně zavinujeme a stahujeme pečící papír.
Roládu opět po chvilce rozbalíme a potřeme marmeládou, zavineme a povrch potřeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.
Poznámka od kuchařky
Samozřejmě místo marmelády lze použít i krémy dle fantazie.