Bezva roláda
Suroviny
Porce: 15 , - ?
Nutriční hodnoty
Energie | 5 050 kJ / 1 207 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,25 g |
Tuky | 28,22 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 932 mg |
Sodík | 360 mg |
Sůl | 0,76 g |
Sacharidy | 195,52 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Je to úžasně rychlé a roláda je elegantní, když to ještě někdo umí.
JE moc dobrá.
Já celé dělal ručním el. mixerem s metlami. ÚŽASNÉ.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 3. 2015 13:01
Můj první pokus o roládu a musím říct, že je skvělá! Bezvadně se s ní pracuje, stačí do ní opravdu málo surovin, jsem nadšená! Až se vzbudí manžel, doufám, že i on bude spokojený. Děkuji za skvělý recept :)
5. 11. 2012 08:32
Lucie Sumperk:PRAVDA !Opomenuto. Dík. Už doplněno.
4. 11. 2012 14:40
Akorat v popisu chybi ten olej!V ingrediencich je napsany ale v popisu uz neee,takze zrejme ho dam hned na zacatku s tim cukrem a zloutky,hm?
2. 4. 2012 12:55
Tak jsem ji dodělala, potřela čokoládou a posypala kokosem. Super recept, hlavně je rychlej a nemusim mít moc ingrediencí doma abych ji mohla udělat :)
27. 3. 2011 11:17
Dělala jsem svojí první roládu a dopadla vcelku dobře ještě jsem jí pocákala čokoládou
31. 1. 2011 11:25
Další můj pokus o roládu.Povedla se a chutnala.Dokonce mi nepopraskala moc jen malinko na jednom místě,ale zase to bylo tak zlé!!!Snědla se a to důležité.
9. 1. 2011 12:22
Víte k té roládě bych rád ještě řek, že je doležitá doba pečení a následného stočení podle různých návodů. Já poslední dobou s tím vědu nedělám. Když promarním dobu pečení, nebo následného předsrolování. NETRUCHLÍM. Pak plát rozřiznu na půl nebo třetiny, PROMAŽU a jsou perfektní , ne sice tak atraktivní řezy, ale též se s nimi dají udělat HIOGO-FOGO kosky. Václav.
8. 1. 2011 19:23
Upeceno,,vyborna..roladu som piekla prvy krat..skvely recept..bude moj oblubeny..dakujeme,,davame bodik,,Jana
17. 11. 2010 16:42
Vašíku upečeno, je chuťově výborná a manžel už jí polovinu snědl +1 + foto
25. 9. 2010 15:19
Vašku je fakt super. Upekl jsem ji v pohode.
1. 4. 2010 10:32
Jsem stále vděčnější za recept, který jsem na TOPKÁCH použil jako zákad a trošku předělal podle mne. ( stále něco přidávám a zkouším)VŽDY S ÚSPĚCHEM. Pochvaly jen srší. Nyní stejné těsto a postup tolik nehlídám, takže nezáleží kyž není tolik stáčivé. Já ho na plechu přesně přeříznu na polovic a jednu vrchní stranu namažu marmeládou. (včera ještě na to rozmačkanými banány). Přenesu prázdnou půlku a slepím. Navrch jsem naskládal nakrájené banány a zalil želé. FANTASIE . Akorát dělám dost sladké. Do želatiny jsem dal do vody malinovou šťávu a to jsem huž neměl. Holt cukrovkář zaplače a dá si rohlík. Dávám obrázek.Václav
11. 2. 2010 10:09
Souhlasím a věřím, že roláda praská, když se peče dlouho.Pak tvrdne. Václav.
10. 2. 2010 09:25
p.Koubková. Nevím proč bych si vymýšlel. Jen tedy na upřesnění. Máme sporák koupený u nás v Makru (kombinovaný)toje hořáky+trouba obi.elektrická//Výrobce a dodávaný z TURECKA//.Roládu jsem dělal poprvé a předevčírem podruhé. Nemám přesné stupně. to je . Mám 50, 100, 150, 175,200°C a ještě kousek bez označení. Takže jen odhaduji. Není tam kontrolní teploměr, proto se řídím, "Co je psáno, to je dáno" Ručit za nic nemohu. Proto většinou udávám ???? . Prvou roládu jsem zadal teplotu něco mezi 175 a 200°C ( jak jsem psal- odhad) ke konci cca 5 min přidal na 200 a ž byla barva jaká je zřejmá. Druhou roládu jsem pekl na 175 a táhlo se to až do 25 minut a já musel rychle přidat na dalších 5-7 min. na 200. Víc nevím co dodat. Vaší roládu jsem neviděl, ani další buchty nebo moučníky, tak nemohu posoudit. Ale mohu jen říci, že i u ostatního pečení musím péci(a již s tím počítáme) déle než je uváděno. Vcelku mi to vychází a brousky a tvrdé pečivo, dorty a moučníky nemáme/což je vidět na foto./. TAK OPRAVDU NEVÍM. Václav.
9. 2. 2010 12:40
Koubkováje pravda,že já peču takovéhle těsto asi 7min,ale peču při 200-220°C.I Václav tam má cca.Je ale fakt,že každá trouba peče jinak a tak si myslím,že by bylo dobré (pro začátečníky) připsat do rcp.délka pečení dle zkušeností s vlastní troubou.
9. 2. 2010 12:31
Samozřejmě že ty mé jsou jedlé.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 6 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 8 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 12 minutami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 34 minutami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 1 hodinou
Chlebová polévka
mondey uvařil před 2 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 3 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 3 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 3 hodinami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Bílá netkaná textilie na zahradě: Poskytuje rostlinám důležitou ochranu před chladem
Další recepty
Tématické fráze: užasne rolady sladke pečené sladké rolady bezva recepty sladké pečení rolády pečeme rolády sladké proč praská mazanec pečená roláda sladká pecená sladká rolada peceni rolady proc praska rolada pečení rolády sladké sladké rolády pečeme sladké rolády jak se peče roláda rolády sladké pečeni sladké rolady jak dlouho se peče roláda proč praská bábovka sladká roláda pečeni rolad
Suroviny: vejce, mouka polohrubá, cukr moučkový, sůl, olej, marmeláda
Bezva roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WLxo
24 názorů