Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety ala carbonara

Prostý pokrm z mála surovin, to jsou špagety carbonara jemně vonící slaninou, česnekem i bazalkou. Pokud pospícháme s přípravou oběda, jsou pro nás špagety ala carbonara to pravé! Kdo hledá recept na pravé carbonara, měl by se poohlédnout jinde.

Hodnocení receptu je 4,9 (88×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

14. 4. 2010 01:07

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 230 kJ / 3 162 kcal
Bílkoviny90,97 g
Tuky155,91 g
Vláknina24,46 g
Cholesterol 605 mg
Sodík 2,30 g
Sůl5,77 g
Sacharidy337,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Radvik

14. 5. 2016 14:02

Takže jsem dnes uvařila a bylo to vynikající a ta smetana tam byla výborná, takže ať si to každý vaří, jak chce, já budu dělat se smetanou :-p

Radvik

12. 5. 2016 19:19

Tak se tady pořád řeší smetana a jak to vaří Italové a ani po třech stránkách komentářů jsem se nedozvěděla, jestli je to jídlo dobré ;-(

Jindriska 1962

20. 4. 2016 10:05

NIKDY NIKDY se do carbonara nedává smetana!!! Dělám na hotelu a majitel nám pozval kuchaře přímo z Itálie,aby nás zaučil.Chudák šel do kolen když viděl jak se unás v republice vaří ITALSKA jídla

VeraL

8. 2. 2016 21:11

Přítel jedil pracovně do Itálie a pravá Italka mu vařila špagety Carbonara jedině se smetanou a česnekem. Nejdříve do horkých špaget zamíchala žloutky a pak přidala smetanu a pak vše ostatní...takže pro mě carbonara jedině se smetanou...;-)

aidaho

14. 12. 2015 09:24

Martin:špagety carbonare dělají se smetanou i Italové, mám to z první ruky a výborné se píše tvrdé Y

Martin

4. 10. 2015 23:08

Martin:výborné samo tvrdé :-D

Martin

4. 10. 2015 23:02

1974andrea:Na youtube jsem koukal asi na 10 receptů špaget carbonara a ani v jednom případě, nikdo! nepoužil smetanu.To zase jen čecháček dovede s.urvit víborné jídlo :no:

Vena

30. 7. 2013 20:48

no jo, jen čech může takto naprosto zkazit pravé carbonara a to tím, že tam nase** smetanu!!nejlépe ještě kečup a eidam, ne?:-p:-((:no:

magdalenka magdalenka

6. 3. 2013 20:42

maris: ja sa nebojím...:-D

maris maris

6. 3. 2013 20:28

magdalenka:na Sicílii nejezdi, tam řádí mafie;-):-))

magdalenka magdalenka

6. 3. 2013 15:38

Aj počas dovolenky v zahraničí sa dá veľa ochutnať a naučiť. Nebudem si dávať tieto špagety v Prahe alebo Bratislave, ale dám si ich v Taliansku. Ja sa napr. teším na na leto a na Sicíliu, samozrejme, aj na ich jedlá...
Vďaka Jitkes za pridané podrobnosti k tomuto receptu.:-K

1974andrea 1974andrea

5. 3. 2013 22:52

Jitkas:Ježíš Jituš, já přece neoponuju tím, že je nutné je dělat se smetanou, ale že i takové varianty se v Itálii vaří, což jsem ochutnala a přípravu viděla na vlastní oči. Ovšem vždy bez česneku;-) Souhlasím s tím, že původně jídlo bylo takové chudinské, holt doba pokročila;-) A díky za tipy:-K

Jitkas

5. 3. 2013 22:41

Andrea: Italsti palici dreveneho uhli, ci pastevci ovci, ci revolucni bojovnici( vsichni tito mozni autori tohoto receptu),urcite nemeli maslo ani smetanu. To je jasne. Ze nekdo pouzije smetanu dnes, taky beru, ponevadz to neni zrovna jednoduche udelat carbonarra, aniz by se ti to prilepilo vse dohromady. Proto tam pridavaji smetanu.Nepouzit smatanu znamena ,ze hodis uvarene spagety do panve s rozpalenym tukem a pancettou, a pridas postupne horkou vodu ve ktere jsi varila spagety, prohodis(nekolikrat) a das do misy s vejcem a syrem, ktere jsi dobre predem proselhala, rychle promichas a servirujes. To vse znamena uvarit spagety hodne "all dente", neb v tom tuku s pancttou proces tepelne upravy dale pokracuje a pak by ze vseho mohl byt tzv."maglajz". Proto se pouziva smetana, neb uvarit tento recept pro vice osob neni zrovna jednoduche, ale da se, jen chtit. Urcite jsem udelala pravopisne chyby, ale specham, tak prosim promin.

1974andrea 1974andrea

5. 3. 2013 21:21

Jitkas

5. 3. 2013 20:56

Eliza: ziji v Italii teoreticky asi 30 let. Rikam teoreticky, protoze jsem casto i v obou Amerikach a ruzne po Evrope. Domov mam v Italii, toz nejsem improvizovana ci rychlokvasena. To nejlepsi co jsem tu vycetla, nebyla smetana ani cesnek, lec niva( v komentarich), ta mi tedy tak trochu nastvala, slusne receno.

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: špagety carbonara špagety carbonara se smetanou špagety carbonara recept špagety carbonare carbonara recept na spagety carbonara špagety carbonara recept těstoviny carbonara se smetanou recept špagety carbonara spagety karbonare carbonara špagety špageti carbonara recepty spagety carbonara pravé špagety carbonara spagety carbonara recepty zapečené špagety od babici kuchaře italské špagety carbonara carbonara se smetanou carbonare špagety se smetanou

Suroviny: těstoviny špagety, slanina, máslo, česnek, žloutek, smetana sladká, sýr parmazán strouhaný, sůl, bazalka čerstvá

TopRecepty.cz

Špagety ala carbonara

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k2kE