Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanka s listovým špenátem

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

5. 12. 2012 13:45

Suroviny pro 4 porce

4 porce

hrnek - 250 ml

Nutriční hodnoty

Energie7 263 kJ / 1 736 kcal
Bílkoviny58,17 g
Tuky56,98 g
Vláknina49,38 g
Cholesterol 37 mg
Sodík 1,50 g
Sůl4,00 g
Sacharidy225,26 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Pro ženy cz, upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

3. 4. 2024 18:13

Pohanku jsem začala ve své kuchyni opět více používat, tak recept ukládám. :yes::-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

15. 6. 2023 07:04

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a krásné fotky :-K

tejaja tejaja

19. 10. 2015 08:16

Marek: Každý výrobca svoje chváli...Rozdiel medzi svetlou a tmavou pohánkou je v spôsobe odstraňovania obalu pohánky, tobolky. Svetlá pohánka má tobolku odstránenú mechanicky, ovšem aj s časťou samotného "zrna". Tmavá pohánka má obal odstránený termicky, pri teplote nad 200°C a veľmi krátky čas, takže zo samotného "zrna" pohánky nie je odstránené nič. Samotná teplota nemá na pohánku negatívny vplyv, pretože trvá tak kratúčko. je to niečo podobné, ako pasterizovanie mlieka, vysoké zahriatie mlieka na veľmi krátky čas. A netvrdíme, že má negatívny dopad na naše zdravie.;-)

Marek

18. 10. 2015 22:53

Skvělý recept. Jen bych chtěl upozornit na drobný rozdíl mezi pohankou světlou a tmavou. Jedna z nich není příliš dobrá pro naše zdraví. Mrkněte na
https://www.rawmarket.cz/obiloviny/pohanka

Janina123

29. 6. 2015 14:41

Hledám recepty s pohankou, protože rodině zachutnala. Zkusila jsem tento včera na do malého pekáčku, dneska pro úspěch opakuji do většího pekáčku :-) Jenom jsem udělala maličkou úpravu, abychom to neměli až tak dietní :-)) a když jsem měla udělanou směs paprika, špenát atd., na závěr jsem jí zalila asi deckou smetany, ta všechno hezky spojila a zjemnila chuť, nechala jsem chvíli prohřát, potom jsem přidala pohanku a dala zapéct se sýrem. Děkuji za recept, pro "pohankáře" je to velmi dobré.

Chanellina35

5. 3. 2013 12:04

Tahle dobrůtka dnes bude k obědu pro mne a zítra krabička do práce pro manžela. ;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

6. 12. 2012 21:21

Rebi,máš to moc hezky navařené i načančané:-p:yes::-K
Ještěže pročítám komentáře pod recepty;-)jinak bych si myslela,že na fotce od Janky jsou hlavičky malých nakládaných žampionů:-8:-))
Máte to holky moc hezké:-K

jarka skrobakova

6. 12. 2012 18:18

:yes::yes::-K

rebeka rebeka

6. 12. 2012 14:26

Jana Remkova: máš krásný obrázek a vyšperkovala jsi to dokonale:yes::yes: moc děkuju:-):-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 12. 2012 13:58

Rebi, uděláno,snězeno!!:-)) Moc dobré, já se denně hrabu v receptech i paměti a kolikrát si nevím rady se svým obědem. Jsem moc ráda za inspiraci;-). Ikdyž ne tak luxusní, přesto přidávám foto. ;-) Jo, Parmazán tady neseženeš:-//, takže jsem použila nějaký GRANGUSTO GALBANI sýr, ale neptej se mne, co to je, viděla jsem to poprvé, koupila v Bille a je fakt chuťově super. No a ty kuličky, co vidíš, je uzená MOZARELLA;-)

nofrona

5. 12. 2012 19:25

krásný recept Nadi, pohanku a špenát mám moc ráda:-p:yes::yes:

aisha

5. 12. 2012 18:53

Do detailu promyslene aranzma..to se Ti opravdu povedlo. Pohanku mam rada..:yes::yes:..se spenatem jsem ji jeste nejedla.

Simona Skolakova Simona Skolakova

5. 12. 2012 18:42

Krásná prezentace receptíku a pohanku já mám ráda,vyzkouším tvojí Rébí:-p:-p:-K:yes:

Péťa

5. 12. 2012 18:35

:-p M:-))iluju pohanku a taky ji jen spařím a nechám dojít. Máš moc pěkně skloubené chutě.:yes::yes::-D:-D:-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

5. 12. 2012 18:09

;-):-p:yes::yes:, už Tě poznám i bez brýlí podle utěrky a nádobíčka a podle úpravy:-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pohanka se špenatem zapečená pohanka se špenátem kroupy se špenátem pohanka recepty recepty s listovým špenátem špenát s pohankou pohanka recepty apetit recept s pohankou pohanka spenat recepty z pohanky pohanka recept pohanka so spenatom recept na pohanku recepty s pohankou rozdil mezi pohankou a kroupama pohanka se špenátem recept pohanka recept apetit pohanka zapecena se spenatem kroupy s listovým špenátem pohanka čerstvý špenát

Suroviny: pohanka, vývar zeleninový, špenátové listy čerstvé, paprika čerstvá červená, cibule červená, česnek, hrášek sterilovaný, olej, sůl, pepř drcený, pecorino

TopRecepty.cz

Pohanka s listovým špenátem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VnEW