Pohanka s listovým špenátem

rebeka Kuchařka: rebeka

Doba přípravy: chvilka 4 porce Bezmasá jídla 25 názorů

Suroviny

hrnek pohanky (250 ml)
2 hrnky zeleninového vývaru
300 g čerstvých špenátových listů
1 červenou papriku
1 červenou cibuli
3 stroužky česneku
3 lžíce sterilovaného hrášku nebo mraženého hrášku
3 lžíce oleje
mořkou sůl
čerstvě drcený pepř
50 g pecorina nebo parmazánu ( není nutno )
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku propláchneme v sítu studenou vodou, vsypeme do vroucího vývaru, necháme minutu přejít varem, přikryjeme poklicí a necháme cca 20 minut dojít.

  2. Ve woku si rozpálíme olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek, minutku restujeme.

  3. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, hned přihodíme opraný špenát, a až nám zavadne, přidáme i pohanku, kterou necháme po změknutí na sítu okapat.

  4. Nakonec přidáme hrášek. Krátce vše restujeme. Poté doladíme solí a pepřem.

  5. Můžeme baštit hned, nebo si pohankovou směs dáme do zapékací misky, posypeme strouhaným pecorinem a dáme na 5 minut do trouby pod gril.

Poznámka

Zdroj: Pro ženy cz, upraveno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 967 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pohanka s listovým špenátem

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Marek: Každý výrobca svoje chváli...Rozdiel medzi svetlou a tmavou pohánkou je v spôsobe odstraňovania obalu pohánky, tobolky. Svetlá pohánka má tobolku odstránenú mechanicky, ovšem aj s časťou samotného "zrna". Tmavá pohánka má obal odstránený termicky, pri teplote nad 200°C a veľmi krátky čas, takže zo samotného "zrna" pohánky nie je odstránené nič. Samotná teplota nemá na pohánku negatívny vplyv, pretože trvá tak kratúčko. je to niečo podobné, ako pasterizovanie mlieka, vysoké zahriatie mlieka na veľmi krátky čas. A netvrdíme, že má negatívny dopad na naše zdravie.;-)

    Odpovědět

  • Marek Marek(neregistrovaný)

    Skvělý recept. Jen bych chtěl upozornit na drobný rozdíl mezi pohankou světlou a tmavou. Jedna z nich není příliš dobrá pro naše zdraví. Mrkněte na
    https://www.rawmarket.cz/obiloviny/pohanka

    Odpovědět

  • Janina123 Janina123

    Hledám recepty s pohankou, protože rodině zachutnala. Zkusila jsem tento včera na do malého pekáčku, dneska pro úspěch opakuji do většího pekáčku :-) Jenom jsem udělala maličkou úpravu, abychom to neměli až tak dietní :-)) a když jsem měla udělanou směs paprika, špenát atd., na závěr jsem jí zalila asi deckou smetany, ta všechno hezky spojila a zjemnila chuť, nechala jsem chvíli prohřát, potom jsem přidala pohanku a dala zapéct se sýrem. Děkuji za recept, pro "pohankáře" je to velmi dobré.

    Odpovědět

  • Chanellina35 Chanellina35

    Tahle dobrůtka dnes bude k obědu pro mne a zítra krabička do práce pro manžela. ;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Rebi,máš to moc hezky navařené i načančané:-p:yes::-K
    Ještěže pročítám komentáře pod recepty;-)jinak bych si myslela,že na fotce od Janky jsou hlavičky malých nakládaných žampionů:-8:-))
    Máte to holky moc hezké:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Jana Remkova: máš krásný obrázek a vyšperkovala jsi to dokonale:yes::yes: moc děkuju:-):-K

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Rebi, uděláno,snězeno!!:-)) Moc dobré, já se denně hrabu v receptech i paměti a kolikrát si nevím rady se svým obědem. Jsem moc ráda za inspiraci;-). Ikdyž ne tak luxusní, přesto přidávám foto. ;-) Jo, Parmazán tady neseženeš:-//, takže jsem použila nějaký GRANGUSTO GALBANI sýr, ale neptej se mne, co to je, viděla jsem to poprvé, koupila v Bille a je fakt chuťově super. No a ty kuličky, co vidíš, je uzená MOZARELLA;-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    krásný recept Nadi, pohanku a špenát mám moc ráda:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Do detailu promyslene aranzma..to se Ti opravdu povedlo. Pohanku mam rada..:yes::yes:..se spenatem jsem ji jeste nejedla.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Krásná prezentace receptíku a pohanku já mám ráda,vyzkouším tvojí Rébí:-p:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • Péťa Péťa(neregistrovaná)

    :-p M:-))iluju pohanku a taky ji jen spařím a nechám dojít. Máš moc pěkně skloubené chutě.:yes::yes::-D:-D:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    ;-):-p:yes::yes:, už Tě poznám i bez brýlí podle utěrky a nádobíčka a podle úpravy:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    suslajda:Takhle mi pohanka taky ležela ladem ve spíži...pak jsem jí začala používat do polévek, jako takové zahušťovadlo a nejvíc mi asi chutnala v bramboračce, nebo houbovce a když zrovna nemám kroupy na bramborovou nastavovanou kaši, dám pohanku-byla fuč na to tata a teď jí zrovna doma nemám;-) Skus to a uvidíš jak je fajn:-/
    Rebčo, máš 9.bod:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Co dodat paráda jako vždy pohanka doma je jen se dokopat jí ochutnat ještě jsem jí nevařila:-8:-8:yes::yes:+8

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pohanka se špenatem zapečená pohanka se špenátem kroupy se špenátem pohanka recepty apetit rozdil mezi pohankou a kroupama pohanka spenat kroupy s listovým špenátem pohanka čerstvý špenát pohanka se špenátem recept recepty s listovým špenátem pohanka recept apetit pohanka zapecena se spenatem pohankové jídlo se špenátem dobrůtka se špenátem veprovy platek se spenatem a ricottou recept pohanka se spenatem pohanka topreceoty pohanka v bille pohankazapecenasespenatem pohanka se špenátem a houbami

Zapomněl/a jsem heslo