

Pohanka s listovým špenátem
Suroviny 4 porce
- hrnek pohanky (250 ml)
- 2 hrnky zeleninového vývaru
- 300 g čerstvých špenátových listů
- 1 červenou papriku
- 1 červenou cibuli
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce sterilovaného hrášku nebo mraženého hrášku
- 3 lžíce oleje
- mořkou sůl
- čerstvě drcený pepř
- 50 g pecorina nebo parmazánu ( není nutno )
Postup přípravy receptu
Pohanku propláchneme v sítu studenou vodou, vsypeme do vroucího vývaru, necháme minutu přejít varem, přikryjeme poklicí a necháme cca 20 minut dojít.
Ve woku si rozpálíme olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek, minutku restujeme.
Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, hned přihodíme opraný špenát, a až nám zavadne, přidáme i pohanku, kterou necháme po změknutí na sítu okapat.
Nakonec přidáme hrášek. Krátce vše restujeme. Poté doladíme solí a pepřem.
Můžeme baštit hned, nebo si pohankovou směs dáme do zapékací misky, posypeme strouhaným pecorinem a dáme na 5 minut do trouby pod gril.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Pro ženy cz, upraveno.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pohanka s listovým špenátem
-
Marek: Každý výrobca svoje chváli...Rozdiel medzi svetlou a tmavou pohánkou je v spôsobe odstraňovania obalu pohánky, tobolky. Svetlá pohánka má tobolku odstránenú mechanicky, ovšem aj s časťou samotného "zrna". Tmavá pohánka má obal odstránený termicky, pri teplote nad 200°C a veľmi krátky čas, takže zo samotného "zrna" pohánky nie je odstránené nič. Samotná teplota nemá na pohánku negatívny vplyv, pretože trvá tak kratúčko. je to niečo podobné, ako pasterizovanie mlieka, vysoké zahriatie mlieka na veľmi krátky čas. A netvrdíme, že má negatívny dopad na naše zdravie.
-
Skvělý recept. Jen bych chtěl upozornit na drobný rozdíl mezi pohankou světlou a tmavou. Jedna z nich není příliš dobrá pro naše zdraví. Mrkněte na
https://www.rawmarket.cz/obiloviny/pohanka -
Hledám recepty s pohankou, protože rodině zachutnala. Zkusila jsem tento včera na do malého pekáčku, dneska pro úspěch opakuji do většího pekáčku
Jenom jsem udělala maličkou úpravu, abychom to neměli až tak dietní
a když jsem měla udělanou směs paprika, špenát atd., na závěr jsem jí zalila asi deckou smetany, ta všechno hezky spojila a zjemnila chuť, nechala jsem chvíli prohřát, potom jsem přidala pohanku a dala zapéct se sýrem. Děkuji za recept, pro "pohankáře" je to velmi dobré.
-
Tahle dobrůtka dnes bude k obědu pro mne a zítra krabička do práce pro manžela.
-
Rebi,máš to moc hezky navařené i načančané
Ještěže pročítám komentáře pod receptyjinak bych si myslela,že na fotce od Janky jsou hlavičky malých nakládaných žampionů
Máte to holky moc hezké -
-
Jana Remkova: máš krásný obrázek a vyšperkovala jsi to dokonale
moc děkuju
-
Rebi, uděláno,snězeno!!
Moc dobré, já se denně hrabu v receptech i paměti a kolikrát si nevím rady se svým obědem. Jsem moc ráda za inspiraci
. Ikdyž ne tak luxusní, přesto přidávám foto.
Jo, Parmazán tady neseženeš
, takže jsem použila nějaký GRANGUSTO GALBANI sýr, ale neptej se mne, co to je, viděla jsem to poprvé, koupila v Bille a je fakt chuťově super. No a ty kuličky, co vidíš, je uzená MOZARELLA
-
krásný recept Nadi, pohanku a špenát mám moc ráda
-
Do detailu promyslene aranzma..to se Ti opravdu povedlo. Pohanku mam rada..
..se spenatem jsem ji jeste nejedla.
-
Krásná prezentace receptíku a pohanku já mám ráda,vyzkouším tvojí Rébí
-
M
iluju pohanku a taky ji jen spařím a nechám dojít. Máš moc pěkně skloubené chutě.
-
, už Tě poznám i bez brýlí podle utěrky a nádobíčka a podle úpravy
-
suslajda:Takhle mi pohanka taky ležela ladem ve spíži...pak jsem jí začala používat do polévek, jako takové zahušťovadlo a nejvíc mi asi chutnala v bramboračce, nebo houbovce a když zrovna nemám kroupy na bramborovou nastavovanou kaši, dám pohanku-byla fuč na to tata a teď jí zrovna doma nemám
Skus to a uvidíš jak je fajn
Rebčo, máš 9.bod -
Co dodat paráda jako vždy pohanka doma je jen se dokopat jí ochutnat ještě jsem jí nevařila
+8