Tuňák steak s „ hranolama “

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 20 minut + naložení masa 1-2 porce Ryby 16 názorů

Suroviny

2 ks (150 g) steaky z tuňáka
mražené bramborové hranolky
barevný pepř – nejlépe v mlýnku
trochu másla
sůl
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Steaky nejlépe chlazené (mohou být i mražené) opláchneme vodou, osušíme a potřeme olivovým olejem z obou stran. Oba steaky z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Dáme uložit do chladu na cca 30 – 60 minut.

  2. Na pánev dáme rozpálit velmi malou trochu oleje a vložíme steaky. Prudce opečeme a při otočení přidáme oříšek másla a dále již postupujeme dle námi požadovaného stupně propečení.

  3. Po opečení steaky necháme ještě cca 3-5 minut odpočinout a podáváme. Výborná příloha jsou mražené bramborové „hranoly“ a na kostky nakrájené čerstvé mango.

Poznámka

... a zase ryba !!!

Nevím, proč Tesco píše na sáček - hranolky, když uvnitř jsou maxi hranoly.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 71 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tuňák steak s „ hranolama “

Předchozí 1 2

Tématické fráze: tuňák recept priprava tunaka tuňák recepty tunákový steak stejk z tunaka tuňákový steak recept mrazeny tunak recept tuňák jak připravit tuňáka tuňák příprava tuńák top recepty- tunák recept na tunáka tuňákový steak recepty jak upravit tuňáka tunák- recepty tuňák stejk recepty tuňák recepty z mraženého tuňáka mražený tuňák recepty