Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak z tuňáka na grilu

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tomas Dytrych

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 40 min

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie274 kJ /
66 kcal
Bílkoviny2,06 g
Tuky0,11 g
Vláknina5,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíte, odstraňte případnou kůži a nakrájejte si steaky silné cca 2cm. Pokud koupíte již váleček masa připravený na steaky, máte práci jednodušší.Z nakrájených steaků vyřízněte případné krvavé skvrny. Opláchněte je pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami. Krok 2: V mixéru smíchejte bazalku, česnek, citronovou kůru a šťávu, vinný ocet, olej, sůl a pepř. Do skleněné zapékací mísy nalijte třetinu marinády a položte do ni steaky. Zbytek marinády nalijte na steaky. Dejte do lednice marinovat 1 až 2 hodiny. Během této doby steaky několikrát obraťte. Krok 3: Připravte gril na přímé grilování a předehřejte ho na vysokou teplotu. Milovníci kouře mohou při grilování použít dřevěné lupínky k uzení ryb k vytvoření kouřového aroma. U dřevěného grilu vhodíte namočené a okapané lupínky přímo na rozžhavené uhlí. U plynového grilu použijete udící box (pokud je jím gril vybaven) nebo některý z našich udících boxů. Krok 4: Až bude grilovací rošt horký, očistěte ho kartáčem a potřete olejem, aby se vám steaky nepřichytávali. Položte steaky na grilovací rošt a grilujte podle vaší chuti – středně propečené steaky budou hotové za 4-6 minut z každé strany. Vždy v polovině grilování z každé strany otočte steaky o 45 stupňů, aby se vytvořila perfektní mřížka na povrchu steaků (otisk grilovacího roštu). Po ugrilování nechte steaky na talíři ještě 2-3 minuty odpočinout a podávejte se zeleninovým salátem.

Zveřejněno 22. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak z tuňáka na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rn0Y

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak z tuňáka na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rn0Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Tomáši, asi jsi myslel otočíme do pravého úhlu, což je 90°. Já jsem to stejně popletl u svého receptu: Kuře panini.:-)

miluju steak z tuňaka:-p :-p :-p

:-*:-p:yes:

Osobne citronovou stavu ani ocet do marinovaci smesi nedavam, neb obe dve prakticky rybu tzv. uvari,citron kdyz tak az po sundani z grilu., ocet uz vubec ne.
Chcete-li dat citron do marinady, nenechavejte v ni rybu tak dlouho ulezet, staci 1/2 hod.

Mě se to líbí :yes:, a takový "stejček" z tuňáka musí být mňamka, řekla bych náramná:-p

Tématické fráze:
tuňák na grilu, tunak na grilu recept, recept na steak z tuňáka, tuňák na gril, recept tuňák na grilu, steak z tuňáka, tuňak steak, tunák na na grilu, jak grilovat tunaka, tuňákový steak na grilu, jak připravit steak z tuňáka, maso z tuňáka, tuňák gril, gril tunak, tunák na grilování, tunakove steaky na grilu, filet z tunaka recept, tunakovy steak, maso z tuňáka příprava, jak dlouho se griluje tuňák

Suroviny:
filet z tuňáka, bazalka čerstvá, česnek, kůra citronová, šťáva citronová, ocet vinný, olej olivový extra virgin, sůl hrubozrnná, pepř drcený

Přidat fotografie receptu