Hovězí s bratislavskou omáčkou

Omáčky Doba přípravy: přibližně 1 - 2 hodinky 19 názorů

Omáčky Doba přípravy: přibližně 1 - 2 hodinky 19 názorů

Suroviny 5 porcí

vepřová kýta (Oříšek.Když si řeknete v masně, tak tam by vám to měli normálně, jesti ho mají dát.)
2 menší cibule nakrájené najemno
3 lžíce sádla
Mrkev nařezaná na klínky
Celer nařezaný na klínky
Provázek
3 lžíce rajčatového protlaku
teplá voda(záleží jak máte velký hrnec)
olej
hladká mouka
2 lžíce mléka
citron
2 větší okurky

Postup přípravy receptu

  1. Do masa nastrkáme mrkev a celer, stáhneme maso provázkem.

  2. Opečeme cibuli do skleněna a pak tam vložíme maso. Opečeme, přidáme 3 lžíce rajčatového protlaku a orestujeme s cibulí.

  3. Přidáme teplou vodu do čtvrt hrnce a dusíme třičtvrtě hodinky.

  4. Omáčku zahustíme : ze 4 lžíc hladké mouky a oleje uděláme jíšku.

  5. Vyndáme maso a odebereme provázek.

  6. Do omáčky přidáme 2 lžíce mléka a mícháme asi 2 minuty. Přidáme citron a okurky. Dochutíme.

Komentáře k receptu Hovězí s bratislavskou omáčkou

  • satan satan

    Nebo ho Babica sebral tady:yes:tak dám bodík

    Odpovědět

  • satan satan

    Recept od Babici:no:ale chuťově dobrý

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    magdalenka: mě to velice překvapilo :-)) hledala jsem v receptech, chtěla kouknout, jak to hovězí dělají a........:-O

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    cathleen: zajímavé...:-))
    recept je tu 5 rokov, Eliza varila a nevyjadrila sa k tomu...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Nerozumím - z vepřové kýty se uvaří Hovězí s bratislavskou omáčkou?:-O

    Odpovědět

  • ala ala(neregistrovaná)

    eva:
    dej tam okurkový salát....:-))

    eva:

    Odpovědět

  • meduza1998 meduza1998(autor receptu)

    Ahoj Evo, já jsem to dělala nedávno ale čerstvé okurky jsem tam nedávala.Je to na tobě, zkus to vyzkoušet, třeba ti to bude chutnat.Já to spíš dělám zavařených okurek.

    Odpovědět

  • eva eva(neregistrovaná)

    Ahojky, děkuji za odpověď, už jsem ji vyzkoušela a byla luxusní, takže posílám bodíky a ještě jednou dík. :yes::-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    eva:čerstvé určitě ne;-) aspoň myslím, že ne:-8;-):-)

    Odpovědět

  • eva eva(neregistrovaná)

    Ahojky, asi mám blbý dotaz :-8, ale jistota je jistota, proto se zeptám jestli ty okurky jsou zavařované nebo čerstvé. Díky :-):-)

    Odpovědět

  • meduza1998 meduza1998(autor receptu)

    Elizo...Moc ti děkuju za bodíka a i za fotky...

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Áá, tak bod ne, ten už jsem dala předtím...;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak Pavlí, je to velmi dobré.:-p Poslala jsem ti obrázky a bod. :-)

    Odpovědět

  • aranosi aranosi

  • meduza1998 meduza1998(autor receptu)

    Elizo.Já už to takhle mám a mě to prostě zatím baví a tak dokaď mě to baví tak zatím budu vařit a pícz.
    Jano Já hrách moc nemusím tak ho do toho nedáváme.
    Bilkovai Děkuji ti za bodík a zkus to určitě je to vinikající.
    Ivanko Někdy jsem to zkusila ale z přesvědčení mamky a tatky.Tak jsme to zkusili a bylo to takový chutnější.Ale já to tam nepíšu protože jsem měla takový recept. :-)) Děkuji:-)):yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: bratislavská kýta omacka z hovezi kyty vratislavská omáčka bratislavské hovězí maso bratislavská omáčka babica bratislavská hovězí pecene hovezi s omackou bratislavka omacka bratislvská omáčka vepřové s bratislavskou omáčkou bratislavská kýta recept hovězí omáčka recepty hovezi pecene bratislavska bratislavská omáčka s hovězím masem vratislavska omáčka recept bratislavska bratislavskaomacka bratslavská omáčka bratislavslá hovézí bratislavská vepřová plec babica