Karbanátky z červené řepy a brambor

Suroviny

2 vařené nebo pečené červené řepy
2 brambory
2 vejce
200 g žampionů
1 cibule
1 lžíce oleje
pár plátků uzeného sýra
sůl
pepř
kmín
sušený česnek
hrst strouhánky

Postup přípravy receptu

  1. Osušenou řepu a brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme vejce, nahrubo pokrájený sýr a okořeníme.
    Na pánvi na lžíci oleje a pokrájené cibuli opečeme žampiony, pokrájené na plátky. Zchladlé přidáme obsah pánve k řepě. Podle potřeby zahustíme strouhánkou - stačí trošku.

  2. Plech vyložíme pečícím papírem, lžící nabíráme směs a tvarujeme koule, trochu obalíme v misce se strouhánkou a zploštělé dáváme na plech. Postříkáme olejem ve spreji a pečeme asi 20 minut na 180 st. C.

Poznámka od kuchařky

Je to "ledničkový" recept, ale určitě ještě někdy udělám záměrně :D

Komentáře k receptu Karbanátky z červené řepy a brambor

Tématické fráze: cervena repa recepty karbanátky z červené repy recepty z červené řepy karbanatky z repy karbanatky z červené řepy vařené bramborové karbanátky karbanatky s cervenou repou pečené brambory s červenou řepou karbanátky z varene cervene repy karbenátky z červené řepy recepty z vařené červené řepy pečené karbanátky z červené řepy recept z červené řepy karbanatky z cervene repy top recepty brambory recept cervena repa recept karbanátky z červené řepy recept z červené řepy karbenátky s cervené řepy karbenátky z vařené červené řepy