Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vepřová šunka

Pokud chcete mít opravdu poctivou šunku s vysokým obsahem masa, tak musíte sáhnout hluboko do kapsy a nebo si ji připravit doma. Doporučujeme druhou variantu, a proto vám ukážeme, jak na to. Uvařte si s naším receptem lahodnou vepřovou šunku.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min bez doby odležení

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava, bez doby odležení)

19. 8. 2010 19:31

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 720 kJ / 1 128 kcal
Bílkoviny210,00 g
Tuky32,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 521 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Šunku lze vařit i v pomalém hrnci. Do syrové směsi lze přidat koření dle chuti, i pepř celý...Záleží na chuti každého z vás. Maso dávám do domácí pekárny jen na míchání, během kterého přidávám sůl a vodu. Když je nádoba na šunku plná, tak je dobré s ní trošku zabouchat o zem, aby maso sedlo a šunka se netrhala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Luděk

31. 12. 2015 10:54

dělal jsem v šunkovaru TESCOMA vepřovou šunku přesně podle návodu,ale po dvou hodinách vaření při75-80'C a po vyndání šunky po schlazení,byla šunka silně nedovařená,ve středu přímo syrová.:-(

Roman

3. 11. 2015 13:56

Tu chuť dává šuce sůl a něco sladkého. Tedy med nebo cukr.
www.domaci-sunkovar.cz :yes:

Ospala

13. 2. 2015 02:49

Chantal09 a nepřešvihla jste stupně? Šunka se vaří max na 80°C a to je teda fakt strop, jak ho překročíte, tak Vám z toho vznikne vařené maso. Úplně nejideálnější je udržet těch 75°C.

Chantal09

14. 1. 2015 16:31

No krása akorát já mám menši problém.....nakrajela jsem maso ale asi málo zamichala naplnila a začla vařit když jsem dovařila otevřela jsem ji ale ona ,,smrděla´´ jako vařené maso,muže to být tím že jsem nedala pragandu? málo zamichala,popř. vařila moc rychle?známi mi dali zkusit a byla užasná...děkuji za radu

renyfis

15. 12. 2014 14:39

Prosím a jak dlouho v tom pomalém hrnci jí mám vařit.Chtěla bych jí vyzkoušet:-K

fufa

29. 11. 2014 22:13

Pavla: Dobrý den,
reakce na Váš dotaz je trochu bezpředmětná s ohledem na datum dotazu, ale moje zkušenost je aktuální. Botulin vzniká za nepřístupu vzduchu tj. v konzervách nebo zavařovacích sklenicích. Tedy nemějte strach. Naše šunka byla po týdnu od přípravy stále beze změny. Jediná změna byla v tom, že již nebylo co krájet.
Tak hurá do masny pro plecko a můžeme začít znovu.:yes:
Dobrou chuť.

Iv

20. 10. 2014 09:10

AHOJ lidičky, napadlo mně, proč šunku musíme krájet a vymýšlet různé nesmysly aby se spojila? Není lepší udusit prostě kus masa - napíchaného směsí soli a oleje, odleženého? Bylo by to zdravé, třeba krutí :-)

Roman

13. 2. 2014 15:20

Qvido:Já jsem také o tom přesvědčen. Dávám asi poloviční dávku pragandy a zbytek normální soli. Narovinu říkám, že šunka bez pragandy nestojí za nic. Vidím jen to, že ji tam mám asi 1% a v kupované je 2,5 - 3%. A to je sakra rozdíl. Můj receptík naleznete na přiložené adrese.
Mnoho zdaru při výrobě. :-phttp://www.domaci-sunkovar.cz/recept-na-domaci-sun...

Lukas

29. 1. 2014 19:38

Dobry den delal jsem kureci domaci sunku z pul kila masa a misto rychlosoli jsem pouzuil stavu z cervene repy. Vysledek byl vynikajici. :-)

Jalmila

19. 12. 2013 18:01

Pavel: Rychlosůl - Praganda je v Globusu až překvapivě levná:-8

Maruska

21. 11. 2013 21:59

senky: Prosím, jak dlouho jsi šunku dusila?

Pavla

31. 8. 2013 16:19

Anna:Zdravim, chci se zeptat kolik maximalne dni se muze domaci sunka s normalni soli jist? Ted jsem ji delala a jedla jeste 4 den a ted procitam na chatech,ze se muze jist max 2 dny, kvuli botulotoxinu takze mam fakt ted obavy.I kdyzvyrobce sunkovaru psal tyden.:-( Prosim poradte

Mentor

12. 8. 2013 10:46

Lenka: Vítečnou chuť neznám, výtečnou ano.

Qvido

12. 8. 2013 10:31

Taková šunka, tedy bez rychlosoli, bude šedivá, i chuť bude trochu jiná.

mekkejla

7. 8. 2013 21:20

Gabriela: Já ji dělám podle receptu, který dělal Petr Havlíček ve "Jste to co jíte" - maso (nejlépe kuřecí nebo krůtí, z vepřového jsem ještě nedělala) se nakrájí najemno, posype se klasickou solí, alespoň 20 min se maso mne a nechá se do druhého dne odležet. Potom se dá do sáčku na salám (sehnala jsem v papírnictví) a vaří se ve vodě asi 45 minut. Tak to můžeš zkusit ;-)

1 2 3 4 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šunka recept šunkovar recepty forma na šunku recept na šunku jak se dělá domácí šunka šunka šunka ze šunkovaru recept šunka ze šunkovaru šunkovar recepty do šunkovaru šunka z šunkovaru petr havlíček domácí šunka recept vepřová šunka šunkovač recept na šunku v šunkovaru vepřová šunka recept lis na šunku recept šunka dušena šunka recept recepty na šunku

Suroviny: maso vepřové, rychlosůl, voda

TopRecepty.cz

Domácí vepřová šunka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BPDJ