Domácí vanilkový cukr
Domácí vanilkový cukr se nám bude hodit na pečení po celý rok. Pokud by jsme potřebovali jemnější konzistenci jako u moučkového cukru, například na posypání moučníku, stačí ho umlít v mlýnku na mák.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 735 kJ / 4 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 12. 2015 21:11
casino:videt jsou ,ale nam to teda nevadí
6. 12. 2015 14:17
Drahuše:
No, asi to vidět bude...
...ale co by za to někteří dali, aby např. ve "vanilkové" zmrzlině ta zrníčka vidět byla Dokonce se pro tento účel prodávají pasty se zrníčky...
No, asi to vidět bude...
...ale co by za to někteří dali, aby např. ve "vanilkové" zmrzlině ta zrníčka vidět byla Dokonce se pro tento účel prodávají pasty se zrníčky...
6. 12. 2015 12:43
Nemám zkušenosti s vanilkou ale nyní jsem objevila vynikajícího prodejce vanilky,poraďte když dám zrníčka z rozkrojeného lusku do cukru,nebudou vidět v pečivu ?Díky za radu.
26. 9. 2014 15:19
Taky si dělám takový vanilký cukr :)
18. 6. 2014 14:07
A kouknete na vanilkove-lusky.cz, pri vetsim mnozstvi uz je lusk za lepsi cenu a porad je to lepsi nez ty pytlikove cukry
7. 12. 2011 14:38
srettka:jé, sretti, to mě nenapadlo - vanilku do vodky, na voňavý extrakt. Díky
7. 12. 2011 14:19
ja to delam do 1/4l sklenice a mam tam asi 3-4lusky. obcas protrepnu, nebo dosypu cukr, pripadne pridam lusk. bylo by fajn tam nadupat lusku vic, ale ne kazdy si muze dovolit jich koupit tolik, jelikoz to neni levna zalezitost. posledni 2 lusky dovezene z dovolene jsem dle zdejsiho rcp dala do vodky a uzivam extrakt, voni to taky suprove
7. 12. 2011 12:40
Pavle takové kritiky neberu vážně když chcete urážet prosim,ale pokud chcete uveřejnit vlastní recept dělá se to jinakjá to dělam tak a vyhovuje mi to nikomu to nevnucuju je na každém co si zde vybere a zkusí a co ne25ks vanilky to je pak vůně že přebije chut samotného cukroví
24. 11. 2011 08:06
Pavel :slovíčko fuj ve vztahu k potravinám nesnášímMohl jsi snad napsat tip jak ho děláš ty, ale nemusel jsi autorku urážet
24. 11. 2011 03:02
Fuj,tak od vas bych to nesnedl,protoze koupit 1 vanilku a dat ji jednoho kila cukru je hovadina.Ja davam 25ks na kilo cukru a to je pak uz neco jineho.Mam nalozeny vanilkovy cukr ktery ma rok a to je uplne jine kafe.Rozemelte 1ks s 20g cukru a pak ukazte jaky mate vanilkovy cukr.Co pisete je nesmysl.Nesmite tolik setrit a pak rozdavat tady moudra.Nezlobte se na mne za kritiku.Pavel
3. 2. 2011 16:43
AniCiz necukrujem krupicí ale dávám to místo vanilínu do pečiva dort řezy apod.jak podotkla Betyna je to jedno do jakého cukru se lusk dá záleží na použití cukru ve finále
12. 12. 2010 14:09
Já to dělám taky do krupicového cukru, moučkový skoro nepoužívám kvůli alergické reakci na něj. Koupený vanilkový nebo napodobenina vanilínový cukr je stejně taky s krupicovým cukrem a ne s moučkovým. Myslím že je to úplně jedno jestli se použije do krupicového nebo moučkového cukru, každý si lusk použije tam kde potřebuje... +1 dobrý tip pro ty co to neznají
12. 12. 2010 13:16
Todle znám, dělám si ho už pár let, ale do cukrové moučky.
12. 12. 2010 11:39
Kvůli diabetu v rodině si takto dělám diavanilkový cukr. Dám vanilkový lusk do sypkého stolního sladidla a mám perfektní vanilkový diacukr. Je sice hrubší, nevím, proč nejde udělat jemný diacukr, ale prý to nejde....
12. 12. 2010 11:15
Taky to dělám s moučkovým cukrem.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečný donut
Přidáno před 13 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 15 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 15 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 16 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 3 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 9 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 9 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 10 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 11 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 11 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 11 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 13 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vyrobit vanilkový cukr. Stačí vám dvě suroviny a zvládnete to i doma
Jak správně rozříznout vanilkový lusk? Jednoduchý postup předvede videonávod
Pečeme s Ivou: Černé rohlíčky jsou maličká sladká chuťovka, kterou připravíte do hodiny. Uvnitř vláčné, nahoře křupavé chutnají skvěle
Další recepty
Tématické fráze: jak vyrobit vanilkový cukr vanilkový cukr jak udělat vanilkový cukr vanilkový cukr recept jak si udělat vanilkový cukr vanilkový cukr z vanilky jak si vyrobit vanilkovy cukr recept na vanilkový cukr vanilkový cukr z lusku vanilkový lusk použití vanilkový lusk recepty jak použít vanilkový lusk jak se dela vanilkovy cukr vanilkový lusk vanilkový lusk kde koupit kde koupit vanilkový lusk vanilkový a vanilinový cukr recept vanilkový cukr připrava vanilkoveho cukru použití vanilkového lusku
Suroviny: cukr krupice, lusk vanilkový
Domácí vanilkový cukr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W884
17 názorů