Houbovo-pórkové vepřové maso

Vepřové maso Doba přípravy: cca hodinku 2 názory

Vepřové maso Doba přípravy: cca hodinku 2 názory

Suroviny 3 - 4 porce

600 g vepřového masa (kýta, plec, karé, krkovice)
1,5-2 lžíce drtě sušených hub - dle chuti
sůl
pepř mletý
drcený kmín
sádlo nebo olej
1 pórek
2 stroužky česneku
vývar dle potřeby
2 dl smetany na vaření
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme, posypeme dle chuti kmínem a zaprášíme houbovou drtí. Množství houbové drti záleží na naší chuti a druhu použitých hub.

  2. V kastrolu rozehřejeme sádlo, olej nebo vyškvaříme jemně pokrájenou slaninu a maso na něm ze všech stran osmažíme dozlatova. Poté přidáme rozvonět nasekaný česnek, přisypeme na kolečka pokrájený středně velký pórek (kousek necháme na dozdobení), podlijeme troškou vývaru a dusíme do změknutí masa, za občasného podlití a promíchání dle potřeby..

  3. Přilijeme smetanu, omáčku zahustíme troškou jíšky nebo ve smetaně předem rozmícháme cca lžičku hladké mouky. Omáčku provaříme, dle chuti ještě ochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

  4. Podáváme s těstovinami, rýží, bramborem, noky nebo bramborovou kaší. Na talíři dozdobíme drobně pokrájeným pórkem.

Poznámka od kuchařky

https://www.toprecepty.cz/recept/55148-houbova-drt/

Komentáře k receptu Houbovo-pórkové vepřové maso

Tématické fráze: vepřové maso s porkem vepřové maso recepty kýta vepřové maso recepty recepty z vepřového masa recepty na veprove z pórkem vepřové na porku veprove na houbach s porkem houbové recepty vepřové maso s s porkem vepřová kýta s žampiony a porkem top recepty veprove maso s houbami a pórkem vepřové maso recepty plecko recept vepřové mas vařené vepřové maso maso na pórku a houbach vepřové v porku veprove na porku a houbach porkové maso recepty recepty vepřové na houbách s s porkem houbovo porkova omáčka