 
		
Domácí kefír
Domácí kefír je velmi prospěšný pro ty, kteří bojují s laktózovou intolerancí. S menším množstvím laktózy než v mléce, si můžete užít výhody probiotik bez strachu z trávicích potíží. Kefír bude kyselejší, pokud ho necháte fermentovat déle.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 488 kJ / 117 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 8,50 g | 
| Tuky | 3,75 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 15 mg | 
| Sodík | 100 mg | 
| Sůl | 0,25 g | 
| Sacharidy | 12,25 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do sklenice dáme čtvrt litru mléka a asi jednu velkou lžíci kefírových houbiček.  Necháme ji stát při pokojové teplotě 24 hodin.
	Krok 2: Nezakrýváme vůbec nebo jen papírovým ubrouskem.
	Krok 3: Druhý den kefír přecedíme a můžeme konzumovat. Kdo nemá rád přírodní kefír, může ho ochutit marmeládou.
	Krok 4: Houbičky dáme do čisté sklenice, zalijeme nejlépe plnotučným mlékem a můžeme znovu nechat pracovat.
Zveřejněno 14. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Domácí kefír
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/19PP
Moje poznámka
					 
				
Domácí kefír
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/19PP
Nejnovější recepty
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 20 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 56 minutami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 1 hodinou
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 2 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 3 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 3 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 3 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 4 hodinami
	
			 
	
	
Fazolová polévka rychlá
Jirka33 před 4 hodinami
	
			 
	
Frankfurtská polévka s bramborami
Eva z HK před 4 hodinami
	
			 
	
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
Diesel před 5 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kefír, 
						
						
							jak udělat kefír, 
						
						
							jak vyrobit kefír, 
						
						
							jak se dělá kefír, 
						
						
							kefír recept, 
						
						
							recept na kefír, 
						
						
							jak se dela domaci kefir, 
						
						
							rozdíl mezi kefírem a acidofilním mlékem, 
						
						
							jak si udelat kefir, 
						
						
							jak si vyrobit kefír, 
						
						
							recepty z kefíru, 
						
						
							kefir recepty, 
						
						
							recept kefír, 
						
						
							acidofilní houba, 
						
						
							houbičky na kefír, 
						
						
							prirodni kefir, 
						
						
							kefírová houba, 
						
						
							co je kefir, 
						
						
							jak ochutit kefír, 
						
						
							recepty kefír
						
					
						Suroviny:
						
							mléko, 
						
						
							houba kefírová
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (18)
cathleen: mě se nezdá nějak zvlášť kyselý, ale určitě si každý může upravit množství podle své chuti