Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Univerzální kynuté těsto

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 3. 2011 12:29

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 165 kJ / 4 103 kcal
Bílkoviny121,30 g
Tuky58,22 g
Vláknina33,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,19 g
Sacharidy756,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Těsto je univerzální, protože se z něj dají dělat buchty, koláče apod.

Po vyskúšaní receptu musím povedať, že som musela na 1 kg múky pridať cca 2,5 dl vody, množstvo uvedené v surovinách nestačí. tejaja

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zuzkacello

10. 8. 2012 19:18

Hrozně jsem prohloupila, že jsem dřív nepřečetla komentáře.. koláčky dopadly katastrofálně, jsou tvrdé jako beton, snažím se je zachránit pár kapkami oleje a chlazením pod mokrou utěrkou, ale myslím, že se s nimi moc nepochlubím, spíš naopak ;-(

chocolate chocolate

26. 3. 2011 12:18

Já osobně do těsta na koláče dávám jen žloutky, ale je pravda, že je to asi o zvyku.Nedávám olej, ale rozpuštěné máslo (klasické moravské koláčky) nebo používám klasické Majolkové® těsto.
Níže jsem psala, že těsto bez vajec používám na rohlíky, ale zadělávám vždy mlékem.

zizala zizala (moderátorka)

26. 3. 2011 10:14

Teri, asi máš pravdu, ale těsto na koláče bez vajec bude bledé a chudé. Ale asi záleží na zvyku:-K

tejaja tejaja

26. 3. 2011 10:04

Ja robím kysnuté cesto vždy s mliekom, bez ohľadu na to, na čo bude. A používam olej, nie pevný tuk. Cesto potom nie je suché a dlho vydrží vláčne. Nikdy ho nemeriam, množstvo dávam podľa oka.
Jarka, vôbec nemusí ísť do cesta vajce. Ja dávam vždy len 1 vajíčko, sestra ich nedáva vôbec. A na kvalite cesta to neuberá, buchty, koláče aj iné veci sú ako pierko, ľahúčke, vláčne.
Janka, aj do pekárne to tak ide robiť, pozerám, keď začne miešať a upravujem, ak treba mlieko, dolejem, ak treba múku, dosypem. Za jazdy, aby cesto malo hustotu, akú potrebujem. Potom nechám pracovať pekáreň.

zizala zizala (moderátorka)

25. 3. 2011 18:21

Já jsem si ještě všimla, že v receptu vůbec nejsou vejce ani žloutky, tak to by na buchty nebo koláče teda FAKT nebylo :-/

chocolate chocolate

25. 3. 2011 17:48

Jana Remkova:500g hladké mouky, cca 200ml mléka, 50g másla, 20g droždí, lžička cukru, sůl
Používám jako těsto na rohlíky plněné šunkou a sýrem a podobné.

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 3. 2011 16:47

chocolate: no dobrá a koli tedy dáváš té vody?:-D Já, kdybych to dělala v ruce, tak taky docela od oka;-), ale do té pečky je to třeba. Toho tuku se mi zdá fakt málo..63g, takový zvláštní údaj;-).eroil, já nechci, aby si měl(a) pocit, že sotva jsi přišla na Toprecepty, už jsme tě tady pohanili, tak to fakt není.;-) Já jsem si až teď všimla, že jsi nová(vý), tak vítej u nás,:-K a budem rádi za další, malinko přesnější recepty:-)

chocolate chocolate

25. 3. 2011 15:22

Já si myslím, že to nemusí být tak špatné.Používám podobný recept (místo vody dávám mléko a místo Stelly máslo) na různé plněné rohlíky.S těstem se krásně pracuje a je vláčné.Na koláče by mi ale přišlo (i s mlékem) poměrně suché.
Nechávám kynout v pečce.

senky senky

25. 3. 2011 15:14

No:-(,tak ani těsto ani postup mě teda neoslovil.:-//

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 3. 2011 13:43

Hmm, taky bych to neviděla na dobrý postup. Ta voda je hodně důležitá, zvlášť, kdyby jsme chtěli těsto připravit v pekárně.:-S

zizala zizala (moderátorka)

25. 3. 2011 12:59

Moc se mi ten recept nelíbí ani po postupové stránce. Zvláště věta o tvrdém (chápu to jako okoralém) těstě, které má být zapracováno zpět :-/ Místo vody bych volila raději mléko. Celkově je recept pro neznalé nepoužitelný, jediné, co si z něj umím představit, jsou housky...rozhodně ne buchty nebo koláče.

cathleen cathleen (moderátorka)

25. 3. 2011 12:38

Můžu se zeptat, odkud máš tento recept? Váš domácí nebo jsi ho někde vyčetla? Pokud je domácí, bylo by dobré připsat množství vody na zadělání těsta - pro méně zkušené je termín "podle potřeby" celkem nanic.;-)
A množství tuku je taky nějaké...zvláštní. Pokud z těsta mají být koláče, bude velice suché. Nemůžeš to víc upřesnit?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: klasické kynuté těsto universální kynuté těsto univerzální těsto těsto kynuté pod vodou těsto kynuté pod vodou recepty universální těsto kynute testo univerzální těsto na koláče kynuté těsto kynuté pod vodou recept jak zadělat kynute těsto testo pod vodou recept na kynuté těsto moc dobré kynuté těsto universalní kynutého těsta těsto na kynuté koláče recepty z kynutého těsta univerzální kynutého testo universalní recept na kynuté těsto kynuté těsto klasicke kynuté těsto recept

Suroviny: mouka hladká, sůl, cukr, tuk, droždí, voda

TopRecepty.cz

Univerzální kynuté těsto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9pmJ