Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Českou kuchyni čím dál více obohacují zahraniční vlivy. Vaříme si maďarský guláš, milujeme italskou pizzu, rádi zajdeme na čínu a v supermarketu nám oči často spočinou na amerických barevných donutech.

Donuty jsou vlastně takové americké koblihy. Mají tvar kolečka o různé velikosti, nejčastěji kolem 10 centimetrů v průměru. Díky otvoru uprostřed se dobře drží a ještě lépe ukusují. Zatímco koblihy se plní, donuty se zdobí polevou a posypem.

Jak jednoduše vytvarovat donut

K výrobě donutu potřebujete jen kynuté těsto připravené podle tohoto receptu.

  1. Vykynuté těsto rozdělíme na stejné díly.
  2. Z každého dílu vytvoříme kuličku, nejlépe koulením těsta.
  3. Kuličky zploštíme prsty nebo dlaní na kulaté placky.
  4. Hrdlem lahve vykrájíme středy placek.
  5. Hotové donuty ještě necháme vykynout a poté je smažíme dozlatova z obou stran.

Uznejte, že i zahraniční kuchyně má něco do sebe.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více