Pšeničné rohlíky (pečivo)

cathleen Kuchařka: cathleen

8-9 porcí Domácí pekárna 24 názorů

Suroviny

Na omládek:
100 ml vlažné vody
lžička sladěnky nebo sladovitu
15 g droždí
130 g hladké mouky
Dále
150 ml vody
40 g oleje
2 lžičky soli
1/2 lžičky cukru
50 g hladké mouky
300 g pšeničné chlebové mouky
(Je možné dělat i bez omládku, vše smísit najednou, program Těsto - v tom případě vynechejte sladěnku a místo ní dejte lžičku cukru navíc.)
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu (Dort, Koláč, Rychlý) asi 5-7 minut jen umíchat, pak program stopneme a omládek necháme v zavřené pekárně 45 minut kynout.

  2. Přidáme zbytek surovin a stejným programem, opět bez předehřevu, necháme umíchat těsto. Program stopneme a těsto necháme v zavřené pekárně asi hodinu vykynout.

  3. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 8-9 dílků, z každého uděláme bulku a před dalším tvarováním necháme 10 mint odpočinout - s těstem se pak mnohem lépe pracuje, je poddajnější.

  4. Můžeme udělat rohlíky (jako na fotce) nebo jakékoliv jiné tvary - bulky, bagety, uzlíky.

  5. Vytvarované pečivo necháme asi 45 minut kynout na plechu s pečícím papírem nebo fólií, potřeme vejcem, sypneme kmínem - to pro vůni a vložíme upéct do vyhřáté trouby (220°C/15-17 minut, každá trouba peče jinak).

  6. Pečivo je možné potřít třeba jen vodou, kmín na něm bude ale málo držet. Jsou nadýchané, lehounké, voňavé a díky tomu, že nejsou jen z hladké mouky, i sytivější než bílé rohlíky.....

Poznámka

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pšeničné rohlíky (pečivo)

  • Patricie Patricie(neregistrovaný)

    :yes::yes::yes:Jsou nádherné +, určitě upeču:-*:yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    indulina28: Jednoduše.;-) Suroviny na omládek dobře promícháš v míse a zakryté necháš 45 minut kynout. Pak přidáš zbytek surovin, vymísíš těsto, které necháš 60-80 minut kynout, můžeš ho během kynutí i promísit.
    Pak propracuješ, rozdělíš na dílky a ...dál podle receptu;-)

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

  • indulina28 indulina28

    vas recept je velmi krasny a me se velice zamlouva,ale bohuzel nemam dom.pekarnu muzete mi prosim poradit jak to udelat i bez toho..diky a bodik je zaslouzeny :-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Rohlíčky opravdu jako z pekárny-krásné malované:-K+14:-p:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Caty,nádhera.:yes::yes::yes: Koukám,že se vyvýjí 2.díl ?;-):-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p krása, jako vždy:yes::-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    cathleen: moc Ti děkuji za vysvětlení.:-K Zase jsem o něco chytřejší. Příště, až se budu chystat na rohlíky, tak příjdou na řadu tyto rohlíčky:yes:

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    Moc krásné rohlíčky,vydařené jako vždy!:yes::yes::yes::-p+10

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    Rohlíčky jak malované:yes::yes::yes::-Kuž je mám vytisklé a vyzkouším:yes: od tebe Ivo je vše co se pečiva týče :yes::yes::yes::yes::yes::-))9 je tam:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    cathleen: ivo, všichni stárneme - tak musí i omládek;-(:-))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-Kděkuju všem za chválu, budu moc ráda, když vyzkoušíte. Včera jsem je dělala znovu (poprvé jsem si nenapsala gramáž jedné mouky), jako bulky, potřené jen vodou místo vejce a :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    finneta: :-)utěšuj se tím, že to nejsou bílé, vatové rohlíky a nejdou tak na tloušťku :-)) .....možná:-//

    Odpovědět

  • finneta finneta

    srettka:pošli recept na hrujabez;-);-)
    ivčo. co k tomu dodat. takže i tento rok je moje předsevzetí, že zhubnu, v čudu. o víkendu do nich půjdu.;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    BILKOVAI: Protože je v něm kvásek (omládek), který má kynout asi 45 minut a pak už být zapracován do těsta. Kdyby po jeho vykynutí následovalo vsypání zbytku surovin, předehřev a teprve míchání těsta, omládek by dál jen stál a stárnul, zaypán a zalit zbytkem surovin....
    Mívám v kuchyni chladněji a tak když chci, aby mi těsto kynulo v teple, zapnu po jeho umíchání na 1-2 minuty program Pečení;-), pak vypnu a těsto nechám v zavřené pečce nakynout.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: rohlíky z prášku do pečiva domácí rohlíky s práškem do pečiva domácí rohlíky od hrušky recept na bílé pečivo domácí bílé pečivo wwwhruska.cz domácí rohlíky z prášku do pečiva domaci rohlik s praskem do peciva bílé pečivo recepty hruška peče rohlíky bile pecivo recept domácí pečivo hruška domaci pecivo od hrusky domácí bílé rohlíky rohlíky z prášku do pečiva domácí rohlíky z práškem do peciva rohlíky hrušky recepty na bílé pečivo kohlikove pecivo domácí rohlíky prášek do pečiva

Zapomněl/a jsem heslo