Suroviny
Porce: 1 veľký plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 753 kJ / 3 526 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,71 g |
| Tuky | 38,31 g |
| Vláknina | 48,24 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 532 mg |
| Sůl | 1,41 g |
| Sacharidy | 694,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Palmarín, práškový a vanilkový cukor, kôru z citróna a 5 vaječných žĺtkov dobre vyšľaháme, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko.
Krok 2: Cesto rozotrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech a husto posypeme ríbezľami. Pečieme pri 190-200°C, do poloupečenia.
Krok 3: Medzitým vyšľaháme bielky s cukrom, soľou a citrónovou šťavou do hustej peny.
Krok 4: Poloupečený koláč vyberieme, natrieme snehom a dopečieme pri zníženej teplote cca 180°C do zlatista.
Zveřejněno 17. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s černým rybízem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EZwk
Moje poznámka
Řezy s černým rybízem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EZwk
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 3 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 4 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 5 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 6 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 9 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 9 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 10 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 10 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 10 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 10 hodinami
Tématické fráze:
řez černého rybízu,
co je palmarín,
moučník s černým rybízem,
recepty s cernym rybizem,
černý rybíz řez,
co s černým rybízem,
s černým rybízem,
řezy z černého rybízu,
moučníky s rybízem,
pečení s černým rybízem,
co s rybizem,
moučníky s černým rybízem,
moučník z černého rybízu,
palmarín,
koláč s černým rybízem,
co je to palmarín,
moučník s rybízem,
recepty s rybízem,
černý rybízový recepty řezy,
táč s černým rybízem
Suroviny:
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
citron,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
mléko,
rybíz černý,
bílek,
cukr krupice,
sůl,
šťáva citronová
Komentáře (16)
lovie:
děkuji holky..já si to myslela,ale jistota je...