Vitrážové perníčky
Perníčky s vitráží jsou roztomilý nápad na ozvláštnění zdobených perníčků. Představte si, jak se budou vyjímat perníčky s průhlednými okénky třeba na vašem vánočním stromku. Netradiční a navíc chutná ozdoba.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 689 kJ / 5 662 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,33 g |
Tuky | 121,24 g |
Vláknina | 24,60 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 7,16 g |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 999,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tuk s medem rozpustíme v mikrovlnné troubě. Necháme zchladnout a vyšleháme. Nalijeme do domácí pekárny.
Krok 2: Vsypeme sypké suroviny a spustíme program těsto. V čase, kdy je v programu etapa na kynutí (což se perníčků netýká), nastavíme tento program ještě jednou a necháme jen propracovat. Pokud by se zdálo těsto hutnější, lze přidat případně lžíci oleje. Pak ho můžeme buď hned zpracovat a nebo nechat libovolně dlouho odpočívat.
Krok 3: Po odpočinku vyválíme a vykrajujeme libovolné tvary. Do každého vykrojíme nějaký motiv - srdíčko, kytičku. Přeneseme na pečicí papír (jinak by se potom vitrážka přilepila).
Krok 4: Do vykrojených okýnek nasypeme podrcené bonbony a necháme klasicky upéct v předehřáté troubě na 180 °C. Je nutno nechat zchladnout po upečení na plechu, aby vitráž ztvrdla.
Zveřejněno 19. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vitrážové perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AQVz
Moje poznámka
Vitrážové perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AQVz
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 2 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 7 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 9 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 11 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 2 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 2 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 4 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 4 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 4 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 4 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 5 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 6 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 7 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 10 hodinami
Tématické fráze:
perníčky s bonpari,
vitrážové cukroví,
perníčky bonpari,
vytrážové perníčky,
vitrážkové perníčky,
perníčky recept,
vitrážové perníky,
vitrážový dort,
perníčky s bompary,
jak upect vitrazove perniky,
perníky s bonpari,
pernicky,
recept na perníčky,
vitrážové pečení,
perníčky s bon pari,
perníčky a bonpari,
vitrážkové linecké,
vitrážkové sušenky,
perníčky s vitrážky,
pernicky s vitrazemi
Suroviny:
tuk hera,
med,
vejce,
mouka hladká,
cukr moučkový,
soda jedlá,
koření do perníku,
olej,
bonbony
Komentáře (14)
já se kvůli dortu k tomu dozdobení vůbec nedostala
to je fuk, že jsou z jinýho receptu.
jsou to perníčci?
jsou!
maj vitrážky?
maj!
takže pohoda a pochvala
ale jako vitráže,jak o tom píšou na netu a né s okýnkem