Suroviny
Porce: litr polévky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 970 kJ / 471 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,47 g |
Tuky | 21,73 g |
Vláknina | 1,58 g |
Cholesterol | 593 mg |
Sodík | 750 mg |
Sůl | 1,83 g |
Sacharidy | 32,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1 vejce uvaříme natvrdo a odložíme na později. Oloupanou bramboru a košťál z květáku nakrájíme na drobné kostičky a společně s růžičkami květáku a kostkou bujonu dáme do vařící vody na 10 minut povařit.
Krok 2: V kefíru rozmícháme hladkou mouku, přilijeme do vařící polévky, vyklepneme jedno celé vejce, zamícháme a ještě 5 minut provaříme.
Krok 3: Na závěr přidáme nasekané vajíčko, kdo má rád, může přidat kopr a dle sebe si dochutíme.
Zveřejněno 19. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květáková "kefírovka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5AAB
Moje poznámka
Květáková "kefírovka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5AAB
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 8 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 8 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 9 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 1 hodinou
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 1 hodinou
Pečené vepřové koleno
Eviip před 2 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 2 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 2 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 4 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 4 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 8 hodinami
Třená bublanina s třešněmi
Moanka před 9 hodinami
Tématické fráze:
recepty z kvetaku,
polévka z kefíru a květáku,
kulajda z kefiru,
koštál z kvétáku,
košťál z květáku recept,
květakova polevka klasika,
květáková polévka a kefíru,
květáková kefírová polévka,
kedlubna v kulajdě,
kefír ochucení,
anna květáková,
kefírovka - recept
Suroviny:
květák,
brambory,
bujón zeleninový,
voda,
kefír,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
pepř,
cukr,
kopr
Komentáře (24)
Doteraz som s kefírom nevarila (lievance nerátam). Miesto karfiolu som dala nastrúhaný kaleráb - kedlubnu, kôprom som nešetrila, lebo ho máme radi. Som prekvapená výsledkom, takže zaraďujem do jedálnička! Vďaka za rozšírenie polievkového repertoáru!
Rebečko-ano,je trochu podobná té"kulajdě"tam je smetana.Ale vidíš,až ji budu zase někdy dělat,místo té smetany zkusím kefír,stejně ji přikyseluji octem,tak to jsi mě hezky navedla
Jinak tato polévka s příjemně navinulou chutí je opravdu osvěžující-dorazila jsem ji na pozdní svačinu neohřátou a pochutnala jsem si také