Žloutkové řezy

kopr77 Kuchař:

Moučníky , Řezy 15 názorů

55

Suroviny

Těsto:
250 g cukr moučka
250 g Hery
250 g mletých ořechů
140 g hrubé mouky
špetka soli
5 bílků
Hera na vymazání
hrubá mouka na vysypání plechu
Poleva:
5 žloutků
250 g cukru moučka
citronová šťáva
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Heru utřeme s cukrem, přidáme mouku a ořechy a poté lehce vmícháme bílkový sníh.

  2. Na vymazaném a vysypaném plechu pečeme 30 minut.

  3. Poleva: žloutky umícháme s cukrem a citronovou šťávou do pěny.

  4. Vychladlý moučník potřeme polevou a nakrájíme na kousky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žloutkové řezy

  • HankaPu HankaPu

    Řezy nejsou špatné, ale jedla jsem lepší, tyhle jsou dost suché a sladké.:-(

    Odpovědět

  • sinkognitos sinkognitos

    Tak jsem zkoušela tento recept a ikdyž bylo vše podle receptu, chuťově to moc dobré není. Na mě příliž sladké, ale každý má jinou chuť. Jinak miluji žloutkové řezy, ale musím zkusit jiný recept. :-(

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

  • sinkognitos sinkognitos

    Myslíte, že by šel udělat tento koláč bez bílků, že bych je nahradila mlékem? Mám totiž v lednici 6 žloutků a nevím co s nimi. Nebo mi prosím poraďte jiný receptík, kam bych žloutky mohla našupat.:-8

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    vybušna- myslím,že máš pravdu,mám tady ten recept pod názvem-aspoň myslím-londýnské štangličky a dělávám ho na Vánoce,je to moc dobré:-p:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Polevu lejem vždy na horúci koláč, hneď po vybratí z rúry. Nechám deň v chlade zaschnúť, aby sa dal rezať. Krásne drží. Olinka, neboj sa surových žltkov, lejem ich na horúci koláč. A robíme ten koláč už desaťročia, ešte babička, a nikdy sa nikomu nič nestalo. Je dobrý.:-*:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ono totiž, když se poleva nalije na chladný moučník, má tendenci se odlupovat. Kdysi dávno mi bylo divné, že mi poleva pořád padá a mamince nee, když dělám totožný recept, až po chvíli jsme se dobraly k řešení:-D A jak radí tejaja, krájet nejlépe až druhý den, až poleva dokonale zaschne.

    Odpovědět

  • Jaroslava Jaroslava

    Já liju polevu na horké a dám ještě na chvíli zaschnout do vypnuté trouby(teplé po pečení):yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    preclik....zltkove rezy u nas volame aj *jarne rezy*....a pokial mi moja pamat siaha....a moja najstarsia spomienka je na obdobie ked som mala 3 roky.....takze si pamatam ozaj vela....tak jedavame pravidelne niekolkokrat do roka jarne rezy a nikdy nidky sme nemali ziadne problemy, viem ze opatrnosti nikdy nie je dost, ale volako sa toho nebojim

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ešte pozor, koláč sa nedá rezať ako uvádza recept po naliatí polevy. Poleva musí zaschnúť, až potom možno rezať.

    Odpovědět

  • Olina-preclik Olina-preclik

    Díky, tak to je ten fígl, co mi uniká - dát to na horké:-!:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Olinka, neboj sa, tento koláč pečieme desaťročia, ešte nikomu nič nebolo:-) Akurát ja lejem polevu na horúci koláč, keď ho vytiahnem z rúry. Vtedy majú aj salmonely po chlebe:-)

    Odpovědět

  • Olina-preclik Olina-preclik

    akorát bych se bála těch syrových žloutků:-S Olina

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Koláč je výborný, u nás sa zaužívalo jeho pečenie na Vianoce. Vtedy byť musí:-)Vďaka orechom je dlho vláčny.:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    neviem ci je to presne to, co pecie moja mamicka...ale vyzera to tak.....a ak je to naozaj to...tak je to vynikajuci suchy kolacik....vhodny aj do sekcie cukrovi.....
    mamicka este na tu zltkovu polevu pofrka takymi dlhymi frkancami cokoladou....vyborny

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo