Fazolová polévka s vepřovým srdíčkem

tejaja Kuchařka: tejaja

Polévky 0 názorů

Suroviny

250 g fazolí
500 g vepřového srdíčka
2 papriky
2 cibule
2 stroužky česneku
2 rajčata
mletý pepř
mletá paprika
1 lžička hořčičného semínka
1 lžička cukru
petrželová nať
3 dl bílého vína
sůl
100 g uzené slaniny
1 lžíce hladké mouky
1 lžička mleté papriky
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazuľu namočíme.

  2. Srdiečko nakrájame na plátky a dáme do misy.
    K mäsu pridáme na pásiky nakrájanú papriku, paradajky narezané na kocky, nadrobno narezanú cibuľu, semienka a nasekanú vňať.

  3. Vo víne rozmiešame korenie, cukor, mletú papriku, prelisovaný cesnak a zalejeme srdiečka. Premiešame a necháme cez noc stáť v chladničke.

  4. Fazuľu dáme do hrnca aj s vodou, v ktorej sa namáčala, pridáme srdiečkovú zmes, dolejeme potrebným množstvom vody a varíme domäkka. Varím v tlakovom hrnci cca 25-30 minút, podľa druhu fazule.

  5. Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Posypeme múkou, krátko opražíme, pridáme mletú papriku, zalejeme vodou a rozvaríme. Zápražku vlejeme do polievky a ešte 10 min spolu povaríme.

  6. Podávame s chlebom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fazolová polévka s vepřovým srdíčkem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo