Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová

Kdo by nemiloval koláče. Nicméně ne vždy je čas a chuť na jejich zdlouhavější přípravu. Tento recept je naopak velmi rychlý, jednoduchý a chutný. Základní lité těsto, tvarohová náplň a pár lžic povidel. Přidejte pár minut práce a po upečení máte lahodný a vláčný moučník ke kávě.

Hodnocení receptu je 5,0 (403×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

8. 7. 2011 21:08

Suroviny pro 1 plech

1 plech

plech cca 25x35cm

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie23 643 kJ / 5 651 kcal
Bílkoviny100,88 g
Tuky169,11 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 625 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy923,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Hrnkové řezy jsou opravdu výborné, chutnají podobně jako hanácké koláče.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

palfinka

9. 7. 2011 16:44

Ten koláč je tak výborný,že se obávám:yes:asi dlouho nevydrží mňamka:yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 7. 2011 13:52

petdoly, povedla se:-8, vypadá úžasně, ale holky příjdou až za chvíli a pokud to jen trochu půjde a bude to tak krásně vypadat i na řezu, přidám foto večer;-). Není to sice zákusek, jaký jsem chtěla udělat původně, každopádně jsem přesvědčená, že bude chutnat;-). Díky, že jsi ho sem včera přidala:-p

Pavla

9. 7. 2011 11:47

Elizu neřešte, každý někdy ujede a oceňuju, když člověk umí uznat chybu a omluvit se, to je taky umění:yes:. A co se buchty tejče: tož kurňa, tohle ještě neznám, to musím vyzkúšať :-D, :yes:

ivulinka ivulinka

9. 7. 2011 10:59

Ta tedy musí chutnat...:-p

Eliza Eliza

9. 7. 2011 10:57

To by mě mrzelo, kdyby to tak vypadalo. Mám spoustu dobrých přátel, kteří nemají vš vzdělání, nejlepší kamarádka od školky má "jen" učilistě na knihkupce, další dvě jsou vyučené zlatnice, další kadeřnice... Opravdu to nemá se vzděláním nic společného.

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 7. 2011 10:21

Eliza: No, každý máme někdy blbou náladu, Elizo, mi se včera také nedařilo a neměla jsem svůj den. Ty ale opravdu někdy nám všem dokážeš, jak nevysokoškolsky jsme vzdělaní. Tvou omluvu beru, protože i já znám výraz povidlí a to nejsem z Jižní Moravy.

Eliza Eliza

9. 7. 2011 06:45

Moc se omlouvám. Já nevím, co jsem to včera měla za náladu...:-(( Dnes ráno mi to slovo připadá docela roztomilé. :-K:-K Měla jsem včera náročný den, zkrátka - a to by člověk měl jít spát a ne se ventilovat veřejně. Omlouvám se.

Anna Kocikova Anna Kocikova

9. 7. 2011 06:40

Eliza:Stává se velmi zřídka,že komentuji u rcp:-8;-)Myslím si,jako mnozí jiní,že se má opravdu hodnotit recept-kterému mmj dávám další+7,než styl psaní-např.Kadlíku-promiň;-):-D:-DTakže byť mám náš ČJ velice ráda,občas se seknu i já,nebo úmyslně napíšu něco nespis;-):-*:-))

AniCiz

9. 7. 2011 05:19

Eliza: je to o vaření,ne o psaní..I knihy kuchařské jsou často psány slangem..Takže nechápu Tvůj příspěvek-ne každá kuchařka je jazykovědec(ti asi moc vařit neumí):-S:-S
jinak bod udělen:-K

bendik

9. 7. 2011 01:28

Nemyslela jsem to tak, že se tato slova používala ve 14. století, ale od 14. století. Jedná se o slova, která se používají dodnes i v 21. století a většina z nás jim rozumí. Ačkoli souhlasím s tím, že je to nářečí.

Hambro Hambro

9. 7. 2011 00:39

Eliza: Myslím, že nemusíš být tak přísná. Tady každý píše tak jak mluví.

Hambro Hambro

9. 7. 2011 00:28

Ano je to tak. U nás (Morava) se říká povidlí, buchty s povidlím atd. :-)

Eliza Eliza

9. 7. 2011 00:22

Takový argument nepovažuji za opodstanělý. Českému jazyku 14. století by rozuměl málokdo z nás, dnes česky hovořících... Nejedná se totiž o slova a slovní spojení, která jsou používaná v češtině 21. století. Neuznávám tvary jako "okurek", "hadra" apod., je to nářečí a do psaného projevu prostě nepatří.

bendik

8. 7. 2011 23:22

Slova povidla, či povidlí se v českém jazyce používají cca od 14. století. Povidlí se používá častěji na Moravě. Nejde tedy o slovo, které by nebylo spisovné, nebo dokonce nebylo české.

Eliza Eliza

8. 7. 2011 22:48

Co je to s povidlím - proboha...:-O Jako s povidly? A jestli ano, proč nemluvíme a nepíšeme česky???

1 15 16 17 18

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: tvarohová buchta na plech tvarohová buchta rychlá buchta na plech buchta s tvarohem a povidly rychlá buchta s tvarohem vynikající buchty na plech vlacna tvarohova buchta koláč s tvarohem a povidly rychlá buchta s tvarohem a povidly tvarohový koláč buchta na plech s tvarohem a povidly buchta s tvarohem a povidlím dobrá tvarohová buchta tvarohovo povidlova buchta rychlá dobrá buchta buchty tvarohové buchta s tvarohem rychla dobra buchta s tvarohem dobrá buchta s tvarohem tvarohové buchty

Suroviny: mouka hladká, cukr, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, tvaroh ve vaničce, cukr, cukr vanilkový, pudink vanilkový, vejce, tvaroh, povidla švestková

TopRecepty.cz

Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M7gB