Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Kdo by nemiloval koláče. Nicméně ne vždy je čas a chuť na jejich zdlouhavější přípravu. Tento recept je naopak velmi rychlý, jednoduchý a chutný. Základní lité těsto, tvarohová náplň a pár lžic povidel. Přidejte pár minut práce a po upečení máte lahodný a vláčný moučník ke kávě.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
plech cca 25x35cm
Nutriční hodnoty
Energie | 23 643 kJ / 5 651 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,88 g |
Tuky | 169,11 g |
Vláknina | 15,40 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 625 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 923,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Hrnkové řezy jsou opravdu výborné, chutnají podobně jako hanácké koláče.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 7. 2011 16:44
Ten koláč je tak výborný,že se obávámasi dlouho nevydrží mňamka
9. 7. 2011 13:52
petdoly, povedla se, vypadá úžasně, ale holky příjdou až za chvíli a pokud to jen trochu půjde a bude to tak krásně vypadat i na řezu, přidám foto večer. Není to sice zákusek, jaký jsem chtěla udělat původně, každopádně jsem přesvědčená, že bude chutnat. Díky, že jsi ho sem včera přidala
9. 7. 2011 11:47
Elizu neřešte, každý někdy ujede a oceňuju, když člověk umí uznat chybu a omluvit se, to je taky umění. A co se buchty tejče: tož kurňa, tohle ještě neznám, to musím vyzkúšať ,
9. 7. 2011 10:59
Ta tedy musí chutnat...
9. 7. 2011 10:57
To by mě mrzelo, kdyby to tak vypadalo. Mám spoustu dobrých přátel, kteří nemají vš vzdělání, nejlepší kamarádka od školky má "jen" učilistě na knihkupce, další dvě jsou vyučené zlatnice, další kadeřnice... Opravdu to nemá se vzděláním nic společného.
9. 7. 2011 10:21
Eliza: No, každý máme někdy blbou náladu, Elizo, mi se včera také nedařilo a neměla jsem svůj den. Ty ale opravdu někdy nám všem dokážeš, jak nevysokoškolsky jsme vzdělaní. Tvou omluvu beru, protože i já znám výraz povidlí a to nejsem z Jižní Moravy.
9. 7. 2011 06:45
Moc se omlouvám. Já nevím, co jsem to včera měla za náladu... Dnes ráno mi to slovo připadá docela roztomilé. Měla jsem včera náročný den, zkrátka - a to by člověk měl jít spát a ne se ventilovat veřejně. Omlouvám se.
9. 7. 2011 06:40
Eliza:Stává se velmi zřídka,že komentuji u rcpMyslím si,jako mnozí jiní,že se má opravdu hodnotit recept-kterému mmj dávám další+7,než styl psaní-např.Kadlíku-promiňTakže byť mám náš ČJ velice ráda,občas se seknu i já,nebo úmyslně napíšu něco nespis
9. 7. 2011 05:19
Eliza: je to o vaření,ne o psaní..I knihy kuchařské jsou často psány slangem..Takže nechápu Tvůj příspěvek-ne každá kuchařka je jazykovědec(ti asi moc vařit neumí)
jinak bod udělen
jinak bod udělen
9. 7. 2011 01:28
Nemyslela jsem to tak, že se tato slova používala ve 14. století, ale od 14. století. Jedná se o slova, která se používají dodnes i v 21. století a většina z nás jim rozumí. Ačkoli souhlasím s tím, že je to nářečí.
9. 7. 2011 00:39
Eliza: Myslím, že nemusíš být tak přísná. Tady každý píše tak jak mluví.
9. 7. 2011 00:28
Ano je to tak. U nás (Morava) se říká povidlí, buchty s povidlím atd.
9. 7. 2011 00:22
Takový argument nepovažuji za opodstanělý. Českému jazyku 14. století by rozuměl málokdo z nás, dnes česky hovořících... Nejedná se totiž o slova a slovní spojení, která jsou používaná v češtině 21. století. Neuznávám tvary jako "okurek", "hadra" apod., je to nářečí a do psaného projevu prostě nepatří.
8. 7. 2011 23:22
Slova povidla, či povidlí se v českém jazyce používají cca od 14. století. Povidlí se používá častěji na Moravě. Nejde tedy o slovo, které by nebylo spisovné, nebo dokonce nebylo české.
8. 7. 2011 22:48
Co je to s povidlím - proboha... Jako s povidly? A jestli ano, proč nemluvíme a nepíšeme česky???
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 1 hodinou
Sýrový chléb
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 3 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta (s čímkoliv)
TynkaBal uvařila před 19 minutami
Marinovaný kuřecí řízek v kukuřičném kabátě
Hanka004 uvařila před 31 minutami
Marinovaná pomerančová kuřecí prsa
tara23 uvařila před 31 minutami
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 1 hodinou
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 1 hodinou
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 7 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: tvarohová buchta na plech tvarohová buchta rychlá buchta na plech buchta s tvarohem a povidly rychlá buchta s tvarohem vynikající buchty na plech vlacna tvarohova buchta koláč s tvarohem a povidly rychlá buchta s tvarohem a povidly tvarohový koláč buchta na plech s tvarohem a povidly buchta s tvarohem a povidlím dobrá tvarohová buchta tvarohovo povidlova buchta rychlá dobrá buchta buchty tvarohové buchta s tvarohem rychla dobra buchta s tvarohem dobrá buchta s tvarohem tvarohové buchty
Suroviny: mouka hladká, cukr, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, tvaroh ve vaničce, cukr, cukr vanilkový, pudink vanilkový, vejce, tvaroh, povidla švestková
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M7gB
266 názorů