Medový dort s krémem a oříšky
Medový dort je velmi oblíbený pro svou jednoduchou přípravu, vynikající chuť a v neposlední řadě i proto, že je ho možné péci několik dní dopředu. Jednotlivé pláty jsou protřené lahodným krémem a povrch zdobí oříškový posyp.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 672 kJ / 6 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,46 g |
Tuky | 427,68 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 1,54 g |
Sodík | 3,92 g |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 544,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnca dáme variť na 1 hodinu Salko, potom necháme vo vode až do použitia.
Krok 2: Vo vodnom kúpeli rozpustíme Heru, rozklepneme do nej vajcia a postupne pridávame med, cukor, múku a jedlú sódu. Predhrejeme rúru na 170 stupňov.
Krok 3: Elektrickým miešačom s hnietiacimi paličkami miešame cesto asi 10 minút dozlata. Dáme na nelepivú dosku a rozdelíme na 7 rovnako veľkých častí.
Krok 4: Na pečiacom papieri rozvaľkáme 1 diel cesta na tenučký plát asi o 5 cm väčší ako tortová forma. Dáme piecť dozlata 7 minút. Postup opakujeme pri všetkých dieloch.
Krok 5: Z upečených plátov tortovou formou vykrojíme kruhy. Zbytky z plátov odložíme na posýpku.
Krok 6: Pripravíme si krém. Otvoríme karamelové Salko, necháme vychladnúť a elektrickou metličkou vymiešame s maslom dohladka asi 10 minút.
Krok 7: Plát potrieme krémom a posypeme kúskami posekaných orechov. Prikryjeme ho ďalším plátom a opakujeme postup pri všetkých siedmich. Posledný vrchný plát a okraje natrieme krémom a posypeme hrubšími omrvinkami z medovníkových zbytkov a posekanými orechmi.
Krok 8: Necháme odležať aspoň 3 dni alebo pokým vydržíte. Počas tohto času medovník zmäkne.
Zveřejněno 23. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medový dort s krémem a oříšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAvJ
Moje poznámka
Medový dort s krémem a oříšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAvJ
Nejnovější recepty
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 3 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 8 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 8 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno 7. 7. 2025 14:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí nudličky s hlívou ústřičnou a zeleninou
Sahula před 4 minutami
Domácí quiche
TotalMudla před 53 minutami
Máslová krupková polévka
poirotka před 2 hodinami
Kuře po vracovsku
poirotka před 2 hodinami
Rychlý koláč s meruňkami
danava před 2 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
Hanahanina před 3 hodinami
Rybízový sirup
jamda před 3 hodinami
Výborný čočkový salát
Jiri_Vavra před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Snoopy0249 před 4 hodinami
Polévka s kapáním
Kajkajak před 5 hodinami
Tématické fráze:
medovník marlenka,
medovník marlenka recept,
medovník marlenka recepty,
domácí medovník recept,
recept na medovník marlenka,
marlenka kuličky,
marlenka kuličky recept,
marlenka,
kakaový medovník,
marlenka recept,
domaci medovnik,
medovník kuličky,
hrnkový medovník,
recept na domácí medovník,
kakaový medovník recept,
medovník recept,
medovníkové kuličky,
recept na kuličky marlenka,
marlenka medovník,
kuličky marlenka recept
Suroviny:
tuk hera,
vejce,
med,
cukr moučkový,
soda jedlá,
mouka hladká,
prášek kakaový,
salko,
máslo,
ořechy
Komentáře (6)
Z 400g mouky mám sedm placek.Právě jsem medovník doděla a teď se chladí v lednici. Vypadá dobře, teď už jen vydržet a nechat ho uležet!