Francuzák

Mikrovlnná trouba Doba přípravy: 20 minút 12 názorů

Mikrovlnná trouba Doba přípravy: 20 minút 12 názorů

Suroviny 1 porce

4-5 krajíců chleba
1ks Hermelín
1/2 rajčata
máslo
sůl
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Paradajku zalejeme vriacou vodou, počkáme a zbavíme šupky. Pokrájame na kolieska.

  2. Zapekaciu (bielu) misku vymastíme maslom.

  3. Chlieb opečieme v hriankovači a potrháme do misky.

  4. Na kúsy chleba poukladáme kolieska paradajky.

  5. Hermelím prerežeme pozdĺžne a na trojuholníky. Mekkou stranou ich poukladáme na paradajky a chlieb.

  6. Sem-tam dáme kúsočky masla a celé jemne posypeme provensálskym korením.

  7. Dáme do mikrovlnky na 2-3 minúty.

Poznámka od kuchařky

Chlieb može byť aj toastový aj normálny, no korka normálneho je trochu tvrdá, u nás sa orezáva. Paradajky može byť hocikoľko aj vobec, jak komu chutí. A Hermelín sa dá nahradiť aj Mozzarelou. Bon Apetit :)

Alternativy k tomuto receptu

Komentáře k receptu Francuzák

  • Nadja Nadja

    :-D Terezka i Laďka - Dva instalatéři v práci něco opravují, vtom jeden říká druhému: "Franto, dej mi francouzák".
    Franta se zarazí, ale pak se nahne a ....
    Vtom se ozve: "ty vole, klíč jsem chtěl".

    Odpovědět

  • AdaDru AdaDru (autorka receptu)

    eva hubova: Jééj nádherné fotky :-K Francuzák sa u nás prestal robiť, ako brat odišiel do USA tak som zatiaľ nemala príležitosť :-p

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    eva hubova: Máš nádherný fotky :yes::yes: velký zásluhy o zviditelnění zapadlých klenotů mezi receptama :-*:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Jednoduché, rychlé a dobré:-p:-ppřidala jsem pár foteček a:yes:+4

    Odpovědět

  • AdaDru AdaDru (autorka receptu)

    rebeka: Povodne to mamina robila z toustového, no raz sa nám minul, tak orezala korku z normálneho a chutilo nám to aj tak, takže obe varianty sú zaujímavé :)

    Odpovědět

  • AdaDru AdaDru (autorka receptu)

    Hella: Chleba tolko, aby naň stačil syr, u nás je to tak cca 5 krajcov (polkovitých) a napr. brat ho je úplne bez rajčiny a otec si dá aj dve, všetko podľa chuti :)

    Odpovědět

  • AdaDru AdaDru (autorka receptu)

    tejaja: Neviem ako sa to volá naozaj, no zrazu sa to u nás asi pred 5 rokmi začalo robiť, vraj to rodičia jedli vo Francúzsku, tak Francuzák :D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    mě se to líbí;-):yes::yes:
    chleba "normální" nebo toustový:-?

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Na 5 krajíců chleba půlka rajčete? To by Francouzi, kteří ani chleba neznají, ale milují zeleninu, to by koukali! Nápad je to ale dobrý, upravím si to . + 3 !

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    spagetka: i mi!:-D:-D Ale Terezka má pravdu, hodně zajímavý recept;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    tejaja: mně se teda vybaví ouplně něco jiného :-D:-D:-D:-D,
    jinak zajímavý to je ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    Teda...keď počujem francuzák, tak sa mi ako prvé vybaví okamžite francúzsky kľúč :-D:-D:-D Ale toto je celkom zaujímavé a stojí za vyskúšanie :-D

    Odpovědět

Tématické fráze: apetit recepty na chleba polibek francůzák řez francouzský polibek francuzaky v mikrovlnke