♥Marlenka♥

Suroviny

Těsto:
120g másla
250 g moučkového cukru
600 g hladké mouky
2 vejce
2 polévkové lžíce medu
1 kávová lžička jedlé sody
1 polévková lžička octa
náplň:
1 salko
250 g másla
1 uvařený vanilkový pudink
posyp:
oříšky
kakao
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Nejlépe den dopředu si uvaříme salko a pudink.

  2. Smícháme sodu s octem a zamícháme.

  3. V hrnci rozpustíme máslo s medem, cukr, vejce a rozmíchanou sodu a za stálého míchání vaříme, dokud hmota nenabude a nevytvoří se pěna.

  4. Odstavíme a po pár minutách přidáme přesátou mouku a uhněteme těsto.

  5. Uděláme váleček, který rozdělíme na 7 kusů, jeden plát bude na posyp, tak může být menší.

  6. Vyválíme tenké pláty, které dáváme na druhou stranu plechu a pečeme max.5 minut na 160°C. Trvá to opravdu jen chvilku, tak hlídat.

  7. Vyšleháme máslo a přidáme uvařené salko a pudink a mažeme mezi pláty.

  8. Na posypání rozdrobíme jeden plát, přidáme lžíci kakaa a nasekané ořechy, nejlepší jsou lískové a pokapeme čokoládou.

  9. Marlenka prý vydrží až 3 týdny, ale nemám to odzkoušené, nikdy tak dlouho vydržet nestihl.

Poznámka od kuchařky

Recept mám z internetu, ale už si nepamatuji odkud.

V receptu se doporučuje nechat těsto hodinu odpočinout, ale mně se stávalo, že odpočaté a hlavně vychladlé těsto mi šlo těžko vyválet, takže odpočívat nenechávám.

Omlouvám se za foto, fotila jsem mobilem.

Komentáře k receptu ♥Marlenka♥

  • Aguš Aguš(neregistrovaný)

    Vypadá to skvěle určitě vyzkouším :) :-p

    Odpovědět

  • špagetka špagetka (neregistrovaný)

    nemáte někdo recep na tmavou marlenku ?

    Odpovědět

  • teri teri(neregistrovaný)

    vyskouseno!mnam
    :-p

    Odpovědět

  • nachos nachos (autorka receptu)

    Daniela: To se mi stává, když pracuji s vychladlým těstem, takže válím ještě za tepla. Nenechávám ho odpočinout jak se doporučuje.

    Odpovědět

  • Daniela Daniela(neregistrovaná)

    Můžete mi prosím napsat co dělám špatně??Tento recept jsem zkoušela již po 2 a po každé se mi rozpadávalo těsto.Vyválet z něj tenký plát-naprosto nadlidský úkol.Už nevím, co s tím.Díky za odpověď.

    Odpovědět

  • nachos nachos (autorka receptu)

    Jituš:nemusí to být den do předu, ale musí to být vychladlé. Salko se dá koupit už hotové, husté a puding vychladne za chvíli, takže v tom nevidím problém.

    Odpovědět

  • Jituš Jituš(neregistrovaný)

    Vypadá to skvěle, co nejdříve chci vyzkoušet :-) Jen mam dotaz, vadí hodně, když nebudu mít předem uvařené salko a puding? Ráda bych pekla už zítra, nechci čekat do neděle :-D

    Odpovědět

  • nachos nachos (autorka receptu)

    Andulinka: ano, rozumíte tomu dobře.;-) čokoládovou verzi jsem zkoušela jen jednou, do salka jsem přimíchala rozpuštěnou kvalitní čokoládu a bylo to také moc dobré. Jinak známá prý dává i čokoládový pudink, ale to jsem neochutnala, tak nevím

    Odpovědět

  • Andulinka Andulinka

    Pokud tomu dobře rozumím, tak uvařené salko smíchám s uvařeným pudinkem a tím pak promazávám? A když máme radši čokoládovou marlenku tak je postup jaký? Děkuju za odpověď.:-)

    Odpovědět

  • nachos nachos (autorka receptu)

    bobik:ocet se smíchá se sodou a celé se to přidá do směsi na těsto.

    Odpovědět

  • bobik bobik(neregistrovaný)

    kam mám dát ten ocet? :-(

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • Bahula Bahula

  • ivulinka ivulinka (moderátorka)

    No, neodmítla bych:yes::-p

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Přesně takhle to peču i já a "podědila" jsem to po mamce,krásně se to sundává po upečení;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recept marlenka marlénka recept marlenka čokoládová marlenka nejlepsí marlenka dort marlenka recept buchta marlenka recept dort marlenka dort marlénka marlenka.cz čokoládová marlenka recept marlenka dort marlenka čokoládová recept na marlenku rychlá marlenka recept na dort marlenka marlenka dorty marlenka recepty nejlepší marlenka recept recepty marlenka