Kynuté sladké knedlíky

helca66 Kuchař:

Doba přípravy: 25min přípr. včetně kvás.+60min na kynutí+8min vař PT1H33M PT0H08M PT0H25M 20ks Sladká jídla 6 názorů

56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

0,5 kg polohrubé mouky
2 PL moučkového cukru
sůl
1 PL másla(rozpuštěné)
3/4 kostky droždí
200 ml mléka(vlažné)
1 vejce
1 PL solamylu
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky se solí a solamylem udělám důlek pro kvásek: cukr, droždí, vlažné mléko. Necháme asi 15 minut odpočívat. Poté přidáme vejce, zbylé mléko a máslo a zaděláme těsto dokud se nelepí na stěny mísy. Necháme 1 hodinu kynout.

  2. Z těsta si vytvoříme váleček a nakrájíme 20 ks, které naplníme ovocem a zamotáme. Necháme 10 minut odpočinout a zavaříme do vroucí osolené vody.

  3. Vaříme asi 4 minuty pod poklicí a poté další 3-4 minuty bez poklice. Před vyjmutím z vody propícháme špejlí, aby mohla uniknout pára a nesrazily se.

Poznámka

výborné s jakýmkoliv ovocem

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Kynuté sladké knedlíky

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Knedlíky jsou vynikající.Dělala jsem je s broskvema a vařila na páře.Moc jsme si pochutnali.:-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Moc dobré:-p:-p:yes:+5

    Odpovědět

  • Mirule Mirule

    +:yes::yes::yes: knedlíčky byly vynikající, dělala jsem na páře a chutnaly všem:-p, receptík ukládám:-)
    s dovolením jsem přidala fotečky:-8

    Odpovědět

  • míla míla(neregistrovaná)

    mám je moc ráda,zrovna dnes je budu vařit,ja je vařím v páře!:-p

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    :yes:já mam taky radši z páry;-). Chtělo by to fotečku:-)

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    To jsou blbouni, ne? :-)). Ty já miluju! A naše maminka je vařila v páře tak, že přes kastrol s vodou natáhla utěrku, na tu utěrku dala 4 knedlíky (dělala velký, tak víc se jich nevešlo), utěrku trochu povolila a přiklopila pokličkou. Takhle vaří i houskové knedlíky a jsou lepší, než přímo vařené ve vodě.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo