Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Alpský knedlík

Pokud jste někdy byli na návštěvě v Rakousku, jistě jste narazili na místní specialitu - germknödel. Jedná se o velký kynutý knedlík plněný povidly, zalitý vanilkovou omáčkou a posypaný mákem. Tuto alpskou dobrotu si můžete dát k obědu nebo jako dezert.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min

100 min (100 min příprava)

2. 5. 2015 16:28

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie14 895 kJ / 3 560 kcal
Bílkoviny115,68 g
Tuky52,69 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 338 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy644,53 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

sarkaturka

7. 5. 2019 14:53

terezicka1: :yes:

Aleš

24. 7. 2017 13:47

Tohle se jmenuje Germknödel a je to jídlo, které se žere celkem ve velkém po celém rakousku a německu. To, že si to získalo poslední dobou oblibu v horských chatách ještě neznamená, že se jmenuje Alpský knedlík. Takže jestli chcete authentisches Rezept, zkuste hledat jinde než na českých webech výše uvedený název

terezicka1

11. 11. 2016 13:43

magdalenka: Tak jak je to v postupu, tak to je. Zloutkama to lehce zeridne.

Jiřina

11. 11. 2016 13:32

Napařovat knedlík 12 minut, bez ohledu na to, jak je velký? Malý se v páře uvaří rychleji, velký pomaleji, řekla bych.

magdalenka

14. 9. 2016 09:02

terezicka1: môžeš sa, prosím, vyjadriť?

Vladka

13. 9. 2016 23:01

taky bych řekla, že puding ze 4 deci mléka a ještě 5 žloutků se bude dát krájet nožem a tedy to nebude žádný krém - s pěti žloutkama v mléce se uvaří krém i bez pudingového prášku

magdalenka

21. 8. 2016 17:25

Jeden pudingový prášok plus 400 ml mlieka? Ten bežný je na 500 ml mlieka, ak by som ho dala na 400 ml mlieka, plus žĺtky, asi by to veľmi husté. Akú hustotu má mať ten krém? Vďaka!
Parené buchty robím bežne (plus maslo, mak, cukor, vnútri džem), ale s vanilkovým krémom to musí byť tiež skvelé.

terezicka1

21. 8. 2016 16:42

Záleží, jak uděláte veliké..velký jeden knedlík skoro jak talíř, vyjde testo asi na 6 knedlíků.

Katka

21. 8. 2016 15:13

jana: presne tak:-):-):-)

Boža

19. 8. 2016 20:58

V jedný restauraci na Vysočině se tomu říká plovák a je výborný.

Jana

7. 7. 2016 21:08

Na kolik knedlíků je tento recept? Děkuji

tejaja

20. 4. 2016 07:37

terezicka1: Ani u nás ho ešte všade niet, len v niektorých obchodoch, ale myslím, že časom sa objaví všade.;-)

terezicka1

20. 4. 2016 07:29

tejaja: Citronový cukr jsem už viděla, ale nějak bohužel jen o vánocích, je to možné? :-D

tejaja

20. 4. 2016 07:14

terezicka1: Začali to vyrábať nedávno, rovnako ako aj Citrónový cukor. Celkom sa mi to pozdáva.;-)

terezicka1

20. 4. 2016 07:07

tejaja: Vůbec neznam. Určité po něm kouknu, bude se hodit i do jiných pokrmů. Díky :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: alpsky knedlik alpské knedliky alpsky knedlík recept alpský kynutý knedlík alpsky povidlovy knedlik recept na alpský knedlík alpské kynuté knedlíky alpský knedlík s mákem alpský knedlík s vanilkovým krémem recepty alpský knedlík recept alpský knedlík alpský knedlíky alpský jahodové knedlíky alpky knedlik alpská knedlík vanilkový krém na knedlíky recept na alpský knedlíky alpskej knedlík velký knedlik alpský knedlík s povidly

Suroviny: mouka polohrubá, droždí, cukr, mléko, vejce, povidla švestková, máslo, cukr moučkový, mléko, žloutek, cukr, rum

TopRecepty.cz

Alpský knedlík

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G2DL