Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný řez s perníkovou příchutí

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 041 kJ /
4 312 kcal
Bílkoviny105,64 g
Tuky209,28 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 810 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy492,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s kypřícím práškem do perníku. Pomalu vmícháme sníh. 1/4 těsta si odlejeme a přidáme do něj kakao a koření do perníku. Krok 2: Bílou část těsta nalijeme na plech. Nakonec nalijeme nepravidelně tmavou část těsta. Pečeme v předehřáté troubě. Krok 3: Vychladnutý upečený korpus potřeme pikantní marmeládou. Uvaříme pudink z 1l mléka a nalijeme ho na marmeládou pomazaný korpus. Krok 4: Ovoce slijeme - šťávu použijeme na želatinu - a naskládáme na pudink. Z ovocné šťávy připravíme podle návodu želatinu, kterou nalijeme navrch moučníku. Celé necháme v lednici ztuhnout.

Zveřejněno 17. 8. 2011

Poznámka autorky hanahcotton

Můžeme použít i ovoce čerstvé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný řez s perníkovou příchutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoDq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný řez s perníkovou příchutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoDq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zlatý klas o kterém se zmiňuje Tejaja, je krémový prášek, podobný jako pudink, ale není tak sladký a je určený vyloženě na přípravu krémů různé hustoty. Kromě toho se dá použit i na zjemnění těsta.
V Čechách místo Zlatého klasu možno použít "Krémový prášek".
Když Zlatý klas nemáme (dá se koupit jenom na Slovensku) a ani Krémový prášek, tak na hustý krém použijeme vanilkový pudink, do kterého přidáme 3 lžíce solamylu. A krém bude hustý a pevný.;-)
Hanko, tvému ovocnému řezu s perníkovou příchutí posílám +10.:-K

Nádhera :-p;-) +:yes:

Kostelník:zkus,jak ti radí autorka,pudink od Dr.Oetkera;-)


tejaja:co je Krémový prášek netuším:-O
jooo,Hani:-!málem bych zapomněla:-8:-D:-D
krásný moučníček;-):-K:yes::yes:

bavln,to vypadá jářku velmi k sežrání:-p:yes::yes: a jaký máš krásný želátko:yes:

Jen při pohledu mi tečou sliny jako těm mejm bestiím. :-p Nádhera. :yes:

:-*Moc krásný zákusek:-p+5:yes:

:yes::yes: jéééé, Kristova noho!:yes:

Kostelník: U nás by sa na to použil Zlatý klas a bolo by to nádherne pevné a pekne by sa to rezalo. V Čechách doporučujem nepoužiť puding, ten je fakt riedky, ale Krémový prášek. ;-)

Kostelník:to už záleží na tom, jaké má kdo zkušenosti, já vím bezpečně, že takové ty levné pudinky opravdu málo tuhnou, ale Dr. Oetker mi ztuhnul vždycky;-):yes::yes:

Kostelník 17. 8. 2011 09:19
Já dávám na jeden pudink jen 350ml mléka, mám bohužel špatnou zkušenost, že s půllitrem mléka je hmota moc řídká. A když dávám do krému, tak používám na jeden pudink 300 ml tekutiny nebo i 250.

No dnes tu je perníků ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
zlatý klas krémový prášek, kremovy prasek zlaty klas, krémový prášek, pudink zlatý klas, zlatý klas prášek krémový, ovocny rez, prasek zlaty klas, levné ovocné řezy, perníkové řezy s ovocem a želatinou, co je kremovy prasek, ovocné řezy, puding s ovocné šťávy, zlatý klas krémový prášek návod, co je zlatý klas, zlatý klas návod, co je zlate klasy, želatina s příchutí, puding zlaty klas, domaci zelatina ze zlateho klasu, zlatý klas dr.oetker návod

Suroviny:
vejce, prášek do perníku, cukr krupice, olej, voda, mouka hladká, kakao, koření do perníku, marmeláda, pudink vanilkový, mléko, mandarinky, jahody, želatina

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu