Majonéza podle mojí babičky
Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Energie | 9 024 kJ / 2 157 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,04 g |
Tuky | 222,68 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 1,90 g |
Sůl | 4,63 g |
Sacharidy | 12,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tato Majolka® vyjde mnohem levněji než z obchodu a já osobně ji dělám už jenom domácí. Je výborná do salátu nebo i jako polotovar k přípravě domácí tatarské omáčky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 4. 2023 19:05
Výborná. Super recept. Děkuji.
6. 3. 2016 16:58
Možná už se majonéza povedla i těm zoufalým, co tu volali o pomoc, ale třeba jsou další, kterým se ne a ne povést. Třeba je fígl v tom, že ten tyčák se musí necha dlouho na dně, až vznikne tuhá hmota, teprve pak ho pomalu táhnout nahoru.
27. 12. 2014 12:37
Dámy, a co takhle dnešní komentíky smáznout? Vždyť je to tu sám "kopanec", už těmi nemastnými metlami počínaje a začít znovu od Adama od Adam:
Edit.:
Františka byla rychlejší...
Edit.:
Františka byla rychlejší...
27. 12. 2014 12:36
Adam: myslim, ze dokonale to popsala Zizala. Na odmasteni metel se vykašlete :)
27. 12. 2014 12:27
maris: To vím taky,prostě Vegetol.
27. 12. 2014 12:25
spagetka: špagi - " slunečnicový" není značka a protože zdůrazňuješ, že máš svou značku, s kterou se Ti majoneza daří, proto jsem se na to taky ptala, ale casino byl rychlejší a Ty jsi mu už odpověděla
27. 12. 2014 12:20
casino: Pokorně se omlouvám, že jsem v předchozím komentáři nedoplnila, že slunečnicovým olejem myslím značku Vegetol. Doufám, že mi bude odpuštěno
27. 12. 2014 12:12
Editováno:
jj, zodpovězeno
(jen mi přišlo, že si plete značku s druhem)
jj, zodpovězeno
(jen mi přišlo, že si plete značku s druhem)
27. 12. 2014 12:07
Ptala jsem taky na značku oleje - ale už je zodpvězeno
27. 12. 2014 12:01
casino: písla jsem níže. Slunečnicový (Vegetol),
Jo a ještě já to dělám v úzké nádobce s takovým ručním šlehačem na těsno, nevím přesně, jak se mu říká, pohybuje se s tím jako pístem, na konci je dvojkolečko s otvory, myslím, že původně to bylo na sníh a říkalo se tomu tak, nevím, jestli se to ještě dnes dělá, ale je to rychlé a dokonalé. Tyčák na elektriku na to nepoužívám
Jo a ještě já to dělám v úzké nádobce s takovým ručním šlehačem na těsno, nevím přesně, jak se mu říká, pohybuje se s tím jako pístem, na konci je dvojkolečko s otvory, myslím, že původně to bylo na sníh a říkalo se tomu tak, nevím, jestli se to ještě dnes dělá, ale je to rychlé a dokonalé. Tyčák na elektriku na to nepoužívám
27. 12. 2014 11:59
No, myslím že od doby co se rozšířila fftipná majonéza fofrem http://www.toprecepty.cz/recept/9761-vtipna-majone... jsou další postupy překonány (pokud tedy máme "tyčák" a úzkou nádobu)
spagetka:
...a osvědčenou značku oleje neprozradíte?
spagetka:
...a osvědčenou značku oleje neprozradíte?
27. 12. 2014 11:56
Pokud byla vejce cerstva, olej pridaval opravdu po kapkach, mohlo to byt prave rozdilnou teplotou vychozich surovin, v tomto pripade zloutku.
27. 12. 2014 11:50
chocolate: Jak jsi, propánajána, přišla na to, že se cítím dotčená , jen normálně odpovídám, tady sama vidíš, jak psaní komentíků a odpovědi si každý vyloží jinak a pos vém, i když ten, kdo to píše, to absolutně tak nemyslí, chybí tu ten oční kontakt, mimika. Každý si pak tu odpověď vyloží dle své momentální nálady. Ne, DOTČENÁ NEJSEM, NEMÁM PROČ . Neprobírej nálady, spíš napiš nápady, proč se to nemusí povést
27. 12. 2014 11:46
spagetka:Zbytecne se citis dotcena.Ja jen reaguji na tvou vetu o odmastenych metlach, to je dulezite u slehani bilku, ale u majonezy snad ne.
27. 12. 2014 11:42
chocolate: Asi jsem tě nepochopila, promiň. Jen jsem hledala důvody nezdaru, když dotyčný se vztekal, že nikdo nenapíše, proč se to někomu nedaří. Proto v 1.větě píšu, že je to těžké. Nebo ty to víš?Já třeba už mám svůj postup i s určitou značkou oleje a jde mi to.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 5 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Rozpraskané čokoládové sušenky
Zuzka... uvařila před 43 minutami
Rychlá celerová polévka
Miluska56 uvařila před 56 minutami
Hrníčkové knedlíky s pažitkou
Dedula1 uvařil před 59 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Kocinka uvařila před 1 hodinou
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Kava 2 uvařila před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky
Monica19 uvařila před 1 hodinou
Kynuté houskové knedlíky
janakrejzarova uvařila před 2 hodinami
Zelený chřest s anglickou slaninou
Katerain uvařil před 3 hodinami
Moravský vrabec
KlaraVesela uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Oblíbená sladká jídla s mákem. Které recepty si bez něj nemůžeme představit?
Další recepty
Tématické fráze: domácí majonéza tyčový mixer domácí majonéza podle polreicha vyroba domaci majonezy domácí tatarka podle polreicha majonéza z mléka výroba majonézy domácí majonéza video domácí majonéza tyčový mixér-bez vajec domaci majoneza z celých vajec jak vyrobit majonézu majonéza z mléka a oleje domácí majonéza z mléka výroba domácí majonézy tyčovým mixérem video majonéza z celých vajec domácí majonéza z mléka recept recept na majonézu od polreicha domácí majonéza recept video domácí majonéza z celého vejce domácí majonéza bez vajec recept majonéza
Suroviny: vejce, olej, hořčice, cukr, sůl, ocet
Majonéza podle mojí babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K59Y
51 názorů