Krůtí smaženky na víně

aanet3 Kuchařka: aanet3

Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

600g krůtího masa
sůl
tymián
hl.mouka na obalení masa
2 vejce
olej na smažení
Na omáčku:
50g másla
2 lžíce kečupu
worcester
100ml červeného vína
50ml vývaru
sůl, cukr
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Lehce je osolíme, okořeníme tymiánem a obalíme v hladké mouce.

  2. Vejce rozšleháme vidličkou a maso v něm obalíme. Na pánvi necháme rozpálit olej a maso rychle po obou stranách osmažíme dozlatova.

  3. Mezitím si připravíme omáčku: Rozpustíme máslo, do kterého vmícháme kečup, několik kapek worcesteru, víno a vývar. Podle chuti osolíme, případně přidáme cukr a krátce povaříme.
    Vhodnou přílohou jsou opečené, nebo vařené brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí smaženky na víně

Tématické fráze: krútí stehna smažené top recepty krůtí maso na víně kruti maso smazene recept smažené krůtí maso smažené krutí kousky veprove smazenky na vine maso na víně a kečupu