Krůtí kousky na víně

mardosa Kuchařka: mardosa

Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

0,5 kg krůtích řízků nebo kuřecích řízků (prsních či stehenních)
200 g čerstvých žampionů nebo 1 konzerva sterilovaných žampionů
3 stroužky česneku
4 dcl vývaru
2 dcl bílého vína
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce hladké mouky
petrželová nať
pepř
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájejte na větší kousky, očištěné žampiony na plátky a nať petrželky nadrobno.

  2. Nejprve na pánvi zprudka opečte kousky krůtího, aby se hezky zatáhlo. Pak teprve maso osolte, opepřete a přidejte rozdrcené stroužky česneku a nakrájené žampiony.

  3. Po chvilce opékání podlijte vývarem a vínem, přidejte rajský protlak, nasekanou petrželku a všechno duste na mírném ohni, dokud maso nezměkne.

  4. Teď už jen směs zahustěte moukou a vařte ještě asi 15 minut. Voňavé krůtí masíčko na víně podávejte s těstovinami, pečenými brambory nebo bílou vekou. Dobrou chuť!

Poznámka

Já tenhle recept včera náhodou viděla v pořadu POD POKLIČKOU České televize.

Vypadal zajímavě,tak sjem ho hned dneska zkusila a je to opravdu výborné.Dala jsme k tomu rýži.

Všem doporučuji,aby to vyzkoušeli.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Krůtí kousky na víně

Tématické fráze: kruti na vine krůtí kousky krůtí kousky s těstovinami kuřecí kousky na víně pod pokličkou česká televize recepty krutí kousky kruti maso na vine krůtí maso na bílém víně krůtí stehenní plátek na víně a žampionech pecene kruti kousky obrazek opekani na ohni krůtí směs na víně krutí prsní kousky kruti na vine se zampiony krůtí maso na červeném víně recept na kruta na vine krůtí plátky na víně krutí prsa na víně recept kruti maso vino pečené krůtí kousky se žampiony

Zapomněl/a jsem heslo