Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí maso na víně a la svíčková

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 12. 2009 19:30

Suroviny

Porce: cca4-6

Nutriční hodnoty

Energie7 072 kJ / 1 690 kcal
Bílkoviny174,00 g
Tuky68,19 g
Vláknina17,01 g
Cholesterol 550 mg
Sodík 820 mg
Sůl2,02 g
Sacharidy55,12 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

V rodině mého muže je to tradiční jídlo, které vaří 22.12., původně to byl zajíc, ale lety se přešlo na krůtí maso. Mouka na zahuštění není třeba, kdo má rád příchuť divočiny může přidat 2-3 kuličky jalovce. Prsa občas špikuji slaninou, pro lepší manipulaci ji, už nakrájenou, vložím před špikováním na hodinku do mrazáku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jonath

7. 12. 2017 16:08

Tak to je paráda! !!!!! Nebe v hubè????

Dajda Dajda

27. 1. 2015 08:32

evula: Joj, to se mi líbí! Hrozně ráda vařím s vínem. Jen ta bageta by mi k tomu asi nejela. Jenže knedlíkvý typ taky nejsem, takže co? Já bych možná volila krokety, případně ty noky. Zkrátka to chce vyzkoušet! :yes:

evula

27. 1. 2015 07:59

Hezké, má to takový francouzký nádech, jen místo knedlíku by se musela podávat bageta.

katerina 83 katerina 83

22. 5. 2012 10:24

teda vypadá to užasně uplně se mi zbíhají sliny :yes:

Suzsssie Suzsssie

12. 2. 2012 18:49

Výborný!!! :-) :yes:

rebeka rebeka

16. 1. 2011 16:09

z krůtího masa jsem svíčkovou ještě neděla,ale po dnešku dělat budu..a často:-!;-)je to naprosto vynikající záležitost:yes::yes::yes:moc jsme si pochutnali:-p:-p:-*
za recept díky,bod a foto:-K;-):yes::yes:
P.S.přidala jsem lžíci plnotučné hořčice a část cukru jsem nahradila javorovým sirupem;-):-p

pipre pipre

23. 12. 2009 11:14

Z krůtího jsem ještě maso na způsob svíčkové nedělala, ale vyzkouším. Svíčkovou milujeme a už jsem ji vyzkoušela na vícero způsobů, tak vyzkouším i tento :-):yes:9.

yanull yanull

22. 12. 2009 23:49

Jako se říkalo kdysi - kuře 100x jinak, tak i svíčková se dá dělat v různých podobách a přesto nikdy nezklame a bodík za tuto u Tebe přistane :-K:yes:

BILKOVAI BILKOVAI

22. 12. 2009 23:21

Ta jemňounká omáčka nemá chybu. Dělám podobnou a je vynikající. Takže dávám bodík

Jenda1 Jenda1

22. 12. 2009 22:19

Lucko, svíčkovou mám rád a proč nevyzkoušet plátek krůtího místo hovězího;-). :-!:-)):yes::yes::yes: +6

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 12. 2009 22:14

Noo, to je krása, Luci, taková smetánková omáčka:-p:yes:

Bibinka Bibinka

22. 12. 2009 22:05

Lusi, já jsem sem před pár dny dala velmi podobný recept, taky z krůtího, nebylo tam víno, ale k té vší zelenině ještě brokolice. Včera jsme jí s těžkým srdcem dojídali-byla výborná a nazvala jsem jí jinak. Vím, jak je to dobrý, tak ti dávám boda:yes:

thomassinno thomassinno

22. 12. 2009 20:21

Tak to je nááádhera ... slintám jako pejsek ...bodík:yes:+3

Lusinda79

22. 12. 2009 19:59

Spagi v rodině mého muže se vaří tradičně 22.12, recept jsem přidala, protože víno "stáhne"sladkost drůbežího masa.BTW-už se těším na nový foťák, co přinese Ježíšek.;-)Asi před měsícem jsme tady debatily(myslím s Elizou?)nad tím, že obě děláme i drůbeží svíčkovou..Já ji dělám takto a recept tu není, jinak bych nepřidala.

spagetka spagetka

22. 12. 2009 19:54

Lusí, mám zkušenost,že jakékoli maso ala svíčková je výborné, na tom se zkrátka nedá nic zkazit a v tom je naše typicky česko i slovenská :-D specialitka naprosto světová, protože univerzální a skvělá :-p:-p:-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: svíčkova z krůtího masa maso na víně krůtí na víně krůta na víně krůtí prsa na víně top recepty krůtí maso krůtí maso recepty krutí stehna na vine krůtí prsa jako svíčková krůtí stehno na víně svíčková z krůtích prsou svíčková z krůtího recepty z krůtího masa kruti prsa ala svickova kruti maso svíčková s krůtího masa krůtí prsa na červeném víně svičkova z krutích stehen smetanková omáčka svickova z krutiho stehna

Suroviny: maso krůtí, celer, mrkev, petržel, cibule, víno červené suché, brusinky, šťáva citronová, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, tymián, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, sůl, bujón, cukr, olej, máslo

TopRecepty.cz

Krůtí maso na víně a la svíčková

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r86K