Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 817 kJ / 195 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 0,25 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťouchané brambory zase jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9G8Z
Moje poznámka
Šťouchané brambory zase jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9G8Z
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 3 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 6 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 10 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 1 hodinou
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 1 hodinou
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 5 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 5 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 7 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 7 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 8 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 8 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 8 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
top recepty štouchané brambory,
štouchané brambory s bylinkami,
stouchane brambory,
brambory jinak,
dietní šťouchané brambory,
brambory magda,
co ke štouchaným bramborům,
štouchané brambory recept,
osmazene brambory,
jak upravit brambory,
opečené šťouchané brambory,
šťouchané br,
jak upravit šťouchané brambory,
recept brambory jinak,
recepty na štouchané brambory,
recept štouchaní brambor,
šťouchané brambory s máslem,
štouchaní brambory,
úprava brambor,
dieta šťouchané brambory
Suroviny:
brambory,
olej,
bylinky,
sůl
Komentáře (29)
Máš naprostou pravdu
nofrona:
Anna Kocikova:
To asi padnete na za...
V Španielsku.
Myslím, že tá debata nie je až taká búrlivá, aby sme nezostali pri zdravom rozume a úsudku. Nakoniec, každá debata k niečomu vedie - či už dobrému, alebo nie až tak dobrému.
Súhlasím s tým, že "Komu se nechce, řekne nemůžu". Napriek tomu si ale myslím, že sa nemôže v tomto prípade porovnávať situácia napr. v Česku a porovnávať ju so Španielskom. Kedysi, podľa slov tunajších obyvateľov, boli lesy od Gibraltáru až po Pyreneje alebo ako oni hovoria, veveričky mohli skákať zo stromu na strom a prejsť z juhu až na sever bez toho, aby zišli na zem. Dnes je to úplne ináč. Každoročné obrovské lesné požiare (väčšinou vyprovokované na získanie nových a lacných stavebných terénov) znížili množstvo lesov na minimum. To minimum, ktoré zostalo, je napriek tomu relatívne bohaté na lesné zvery (napr. diviakov (divočák) je toľko, že ich musia strieľať aj mimo obdobia), ktoré ale na rozdiel od Česka nie sú odkázané na "pomoc" od obyvateľov, pretože klimatické podmienky (pochopiteľne nie v celom štáte, ale v blízkosti pobrežia, kde my žijeme) nespôsobujú žiadne problémy so zaobstarávaním potravy. Tu je teraz vrcholné obdobie na pestovanie baklažánov, artičokov, karfiolu (květák, 7-krát do roka) a prakticky všetkej zeleniny (nie v skleníkoch, ale vonku na poli) a v lesoch je všetko zelené a zvieratá nepotrebujú chlieb zo Supermarketu. A dúfam, že cestovať stovky kilometrov na vyhodenie starého chleba tiež nikto nemôže žiadať, keďže tamojší obyvatelia majú ten istý problém, ako je tu (chlieb na vyhodenie). Dúfam, že toto vysvetlenie mnohým z Vás trochu pozmení mienku o mne (či žijem na Mesiaci a pod.). Tunajšia kuchyňa nepoužíva chlieb na zahusťovanie, pretože polievky sa tu nejedia, len v lete Gazpacho (studená nevarená polievka z čerstvej zeleniny)a omáčky sa varia pomerne zriedka a sú riedke, nanajvýš poprášené trochou múky. Guláš varíme len my (miestna obdoba gulášu "Estofado" nemá veľa s gulášom spoločné) a guláš varíme tak, ako v Maďarsku a ten sa tiež nezahusťuje.
My nevyhadzujeme potraviny preto, lebo nemáme ekonomické problémy, ale preto, lebo sú nepoužiteľné, povedala by som priamo nebezpečné pre zdravie.
K těm rohlíkům a bílému pečuvu-pokud si je připravuji pomocí domácí pekárny doma a nestačím zužitkovat,tak po důkladném usušení zhotovená strouhanka nemá chybu.Je to úplně jiná chuť,než z kupovaných rohlíků.
Co se týká chleba-ještě se mi nestalo,že bych ho někdy vyhodila(to samé i ostatní potraviny.Od mala jsme byly se sestrou doma vychovávány tak,aby jsme ničím neplýtvaly a obzvlášť jídla si vážily.A když nám někdy třeba moc nejela svačinka ve škole,tak by jsme si nedovolily ji vyhodit)Dnes,pokud nám doma zbude chleba,který je už po 3 dnech trošku ohleděný,tak jsou buď topinky obyč,nebo ve vajíčku,chlebové bramboráky na které je na Top soustu variant,dá se usušit a nastrouhat jako zahušťovadlo do polévek,nebo omáček a gulášů)Pokud se ale opravdu někdy podaří,že se pečiva nahromadí o něco víc,než spotřebujeme,tak hlavně teď v zimě,kdy jede ústřední topení na plné pecky se všechno hezky usuší a 1x za měsíc zaveze známým pro zvířátka
Myslím si,že je úplně jedno,ve které části světa žijeme
Aničko promiň za mé komentáře, ale nedalo mi to
Tá záruka 48 hodín na chlieb je u Vás, kde sa ešte chlieb pečie viac-menej ako kedysi (pri návštevách na Slovensku som ale už ten pocit nemala...). Určite je rozdiel medzi jednotlivými miestami a mestami. Tu kúpite chlieb, ktorý pečú z mrazeného polotovaru priamo v obchode. Ten istý môžete kúpiť ešte neupečený (mrazený) a upiecť ho doma. Tiež bude po niekoľkých hodinách nejedlý. Musím podotknúť, že je lepšie balený, než som videla na Slovensku. Nikto, opakujem nikto nemá možnosť prísť s ním do styku (čo na Slovensku tak ani zďaleka nebolo vidieť), jedine personál, ktorý ho pečie. Neexistuje krájanie chleba v obchode na menšie kusy, ako som na Slovensku bežne videla. A slovo hygiena je zatiaľ neznámy pojem... Nechcem tým nikoho uraziť, ale chuť od chleba mi prešla ešte v obchode. Prečo nepečú chlieb v polovičnej dávke?
Samozrejme, že poznáme chlieb vo vajci, topinky atď., ale to tiež nie je možné jesť každý deň.
V meste nie je veľa možností dať potraviny zvieratám, pretože hoci je tu neuveriteľné množstvo psov a mačiek, všetci ich kŕmia priemyselne vyrobeným krmivom. A tak neostáva nič iné, než vyhodiť. Z obchodov a pekární zostáva denne tiež mnostvo chleba, ktorý sa nepredal.
Pred 30 rokmi a možno ešte i pred 20 bola situácia iná. Vtedy Vás v pekárni upozorňovali, že zajtra je sviatok (vtedy nebolo dovolené otvárať obchody v nedeľu a vo sviatok) a tak si vezmite chlieb na 2 dni. Dnes by sa z toho každý dobre zasmial. Dnes je otvorené každý deň a ak chcete jesť chlieb, musíte si poň ísť aj v nedeľu či vo sviatok.
Žádný kousek jídla se u nás opravdu nevyhodí, co nesníme my, sní zvířátka.
nevšimla jsem si, že by po třech hodinách chleba stahovali z prodeje a slyším to i prvně
Alexiss:
tejaja:
Nežijem na Mesiaci, ale chlieb a strúhanku kupujem, pretože chlieb upečený v obchode sa na druhý deň nedá jesť a strúhanku používam zriedka a tak kúpim takú, ktorá je do mysleného receptu (jedla) najvhodnejšia. Oficiálne platí nariadenie, že chlieb nesmú predávať, ak bol upečený pred viac ako 3 (tromi) hodinami. Preto pečú neustále v menšom množstve podľa dopytu.
Vaša stará matka by urobila to isté (by ho na druhý deň tiež vyhodila), keby ste doniesli taký chlieb, ako sa v obchodoch predáva. Ak si dajú záležať a dodržia predpísaný čas pečv tom momente enia, tak je veľmi dobrý. Ale po niekokých hodinách má s chlebom už len málo spoločné a na druhý deň je celý vykrivený a skutočne sa temer nedá krájať a nedá jesť. A preto ho vyhadzujeme.
Kedysi, keď sme chlieb kupovali v pekárni, tento problém neexistoval. Po liberalizácii v obchodnom sektore (nariadenie EÚ) všade môžu prakticky všetko predávať a tak v obchodoch s potravinami začali chlieb piecť. Ľudia si postupne odvykli od kupovania chleba v pekárni, zvykli si kupovať všetko pod jednou strechou a tie pekárne, ktoré prežili, dnes predávajú taký istý chlieb ako aj v ostatných obchodoch (na druhý deň nejedlý).
A chlieb fakt na druhý deň vyhadzujete ?