Polévka z oranžové tykve

tejaja Kuchařka:

Polévky 13 názorů

32
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Suroviny

1/2 oranžové dýně
1 l vývaru
1 lžíce kari
olej
1 velká cibule
2 strtroužky česneku
malá chilli paprička
čerstvý zázvor
sůl
pepř
1 dcl sladké smetany
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu rozrežeme na mesiačiky, rozložíme ich na plech, zľahka posolíme, posypme čiernym korením, pokvapkáme olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na maxime asi 20 minút.

  2. Medzitým si na oleji osmažíme nasekanú cibuľu, cesnak, čili, karí a trošku nastrúhaného zázvoru.

  3. Pridáme kúsky opečenej tekvice, ktorú sme zbavili šupiek, zalejeme vývarom a privedieme k varu.

  4. Prilejeme smotanu a všetko dobre premixujeme ponorným mixérom.

  5. Pri servírovaní polievku pokvapkáme sladkou smotanou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Poznámka

Množstvo tekvice regulujeme podľa množstva polievky, ktorú chceme mať, polievka hustne počas varu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Polévka z oranžové tykve

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    michsamant , na tvare nezáleží, ale mala by byť oranžová. To, čo je na obrázku od mariej, nie je z oranžovej tekvice, ale z klasickej, vidieť to podľa farby. Ono to nevadí, ale z oranžovej má inú chuť.;-) Myslí sa oranžová dužina, nie šupka.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    taak toto som hladala, mam sice trosku inu tekvicku tvarom,ale je oranzova,snad to nebude vadit :-p po uvareni "pokritizujem", resp. napisem ako sa tvarila dcera :-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • mariaj mariaj

    polievka je suprová dávam bodík:-p. Máme v záhradku zásoby na celé leto a už si chystám na zimu do mrazáku ;-)
    Ja som kôli deckám nedala chilli a vylepšila som si to ešte jedným zemiakom a syrom v tube. A na vrch opečený chlebík (opiekla som v trúbe na plechu po tekvici priamo v tom výpeku - je to mňam)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Dužinu mít budu i s kouskem slupky. Musím uříznout vršek, trochu vydlabat vnitřek a vyřezat bubákovi obličej. Vyzkouším, tvé recepty (ta dýně je fakt odrovská) a pak dám vědět.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Na polievku sa používa dužina, nie iba jadrá. Ak budeš mať len jadrá, urob tak, ako píše vybusna;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Ale já budu mít jen ten vnitřek ?!? Ze zbytku dýně bude Helloweenský svítící bubák. Můžu upéct jen ten vnitřek bez šlupky?:-?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Vybusna, z oranžovej tekvice hocijakého druhu:-).
    Paprička moja, keď budeš tú tekvicu piecť, tak si ochutnaj len takú teplú, čerstvo upečenú, je výborná:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Prešpekulovala som vetu, idem opraviť:-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    jezismarja ja som debil...jasne.. opecene zbavim supiek a nakrajam na kusky a kydnem do vyvaru.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    tejaja ale ja tomu nerozumiem...a co urobim s tymi opecenym tekvicami...a to tu polievku varim zo supiek?

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    clovece toto vyzera dobre...aj ked tie tekvice fakt nejem....to sa robi teda z tej hokaido tekvice, alebo akej...tej takej oranzovej, co je taka clenita ako keby mesiacikova?

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Dík, jsi úžasná :yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo