Tradiční francouzská polévka Vichyssoise
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 245 kJ / 1 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,42 g |
Tuky | 124,30 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 403 mg |
Sodík | 82 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 24,18 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Včera jsem dostala knihu Důvěrnosti z kuchyně od Anthonyho Bourdaina, která začíná chválou této polévky. Měla jsem recept již dlouho vytištěný z Dadalovy kuchařky a připravený k realizaci a tak na něj dnes došlo. Zajímalo mě, jestli to je opravdu taková pochoutka, jak ti Francouzi tvrdí...a je.
Vím, že krémových pórkových polévek tu máme již několik... Přesto jsem se rozhodla tento recept vložit, kdyby ho někdo hledal a chtěl si uvařit podle původní francouzské receptury.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2021 08:34
3. 5. 2021 09:20
14. 5. 2015 11:49
7. 10. 2012 18:56
7. 10. 2012 17:30
22. 5. 2012 16:53
22. 5. 2012 14:30
Římanka: Jí se studená, ale nemysli si, že jsem ji neochutnala teplou...i tak je moc dobrá. Já mám ráda polévky přímo vařící, když mi v hospodě přinesou jen teplou, tak mi ji tím zkazí. Ale tohle jsem přijala tak, jak to má být - sice pro nás nezvyklé, ale lahodné.
22. 5. 2012 10:07
22. 5. 2012 09:05
22. 5. 2012 08:27
22. 5. 2012 08:15
22. 5. 2012 08:13
Děkuji za komentáře... Zbyla, tak se těším domů, až si ji nandám a začtu se...
22. 5. 2012 07:32
22. 5. 2012 06:59
22. 5. 2012 00:38
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 15 minutami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 35 minutami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 38 minutami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 42 minutami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 47 minutami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 1 hodinou
Houbová omáčka od Daniely
HejMira uvařila před 1 hodinou
Chutné vafle
Lucie1989 uvařila před 1 hodinou
Avokádová pomazánka
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
tomekat uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Svatba korunního prince Rudolfa: Podávaly se taštičky plněné skřivánčím masem, sluky s lanýži a dort s pomerančovými květy
Propadněte studeným polévkám: Naučíme vás slavné gazpacho i bulharský tarator
Jak sázet pórek? Semínka je dobré předem namočit a slabší rostlinky odstraňovat. Na záhonku déle vydrží jeho zimní odrůda
Další recepty
Tématické fráze: francouzská polévka francouzská pórková polévka francouzske polevky francouzská polévka recept francouzká polévka tradiční francouzské recepty francouzská polévka porková tradicni francouzska kuchyně recepty francouzká porková polévka porková polévka francouzská vichysoise francouzská zeleninová polévka krémová francouzská studená polévka francouzská krémová polévka polévka francouzská francouzská kuřecí polévka porkova francouzska polevka tradiční recepty porkova polevka vichyssoise francouska polevka
Suroviny: pórek, brambory, máslo, smetana ke šlehání, sůl, pažitka
Tradiční francouzská polévka Vichyssoise
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5Y5
19 názorů