

Anglická pomazánka
Suroviny
- 30 dkg anglické slaniny
- 2 lžíce rostlinného tuku (tzv. lehké máslo)
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- mléko (vřelé, podle potřeby)
Postup přípravy receptu
Angickou slaninu (nejlépe černou, ale hodí se i lisovaná) nakrájím na kostičky a vložím do robota se sekacími noži.
Přidám rostlinný tuk (dávám Perlu s vitamíny) a hořčici.
Postupně zvyšuji obrátky sekání,až je z hmoty našlehaná téměř pěna. Pokud je anglická sušší, přidám 3-4 lžíce vřelého mléka. Na čerstvém chlebu nebo zeleninové bagetě nemá chybu.
Poznámka od kuchařky
Poměr surovin si každý musí přizpůsobit chuti, ale chuť másla a hořčice by neměla přerazit chuť anglické.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Anglická pomazánka
-
Vyzkoušela jsem a nemá chybu.Opravdu velice žravé papáníčko.Dělala jsem manželovi do práce a všichni chválili a že že tam jsou samí chlapi.
http://www.toprecepty.cz/recept/17021-anglicka-pom...
-
-
Jani já dělala skoro stejnou, takže ti hned dávám bodíka
Je to mňamka. Recept jsem dala do podobných
-
senky, chutnalo
-
Isu,dík za fota
a chutnalo?
-
for Senky:Děkuji za vysvětlení
-
Děkuji za dobrý tip na dnešní večeři, posílám bod a fota
-
Velice dobry a jednoduchy recept....
zkusila jsem a diky za tip
-
propánajána
to mě v životě nenapadlo
Určitě někdy seberu odvahu a vyzkouším
Ukládám a dávám bodík za dobrý nápad
-
A někdy neuškodí popohnat žlučník k lepší činnosti
, no neeé?Jo,Váhalova z Hustopeč není taky špatná....
-
K té nezdravosti.... dá se obložit jakoukoliv zeleninkou
-
hm, že bych ještě prubla? mám tu Vahalovu slaninku, tu máme radši, takže
-
barčo, prosíííím, nieee....
veď tá pomazánka sa neje denne, ak sa urobí raz do roka, určite sa nikomu nič nestane.
-
to je ale hoooodně nezdravé!
-
Také díky za přivítání