Sýrovo-lilkové špízy

Eliza Kuchařka: Eliza

Bezmasá jídla 11 názorů

Suroviny

1 lilek
100 g černých oliv
1 hermelín
100 g nivy
100-150 g ementálu
3 rohlíky nebo toustový chleba
česnek
sůl
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z lilku vytvoříme tenké plátky pomocí škrabky na zeleninu. Posolíme a necháme je vypotit.

  2. Do osušených plátků balíme kousky sýrů (máme-li plátky příliš úzké, použijeme dva vedle sebe a jejich středy překryjeme) a střídavě je spolu s kolečky rohlíků (nebo čtvrtinou plátku toustového chleba) potřenými strouhaným česnekem a olivami napichujeme na špízové jehly nebo dřevěné špejle s hrotem.

  3. Opékáme na rozehřátém olivovém oleji - olej nejprve dobře rozpálíme, ale po vložení špízů stáhneme teplotu, lilek bude potřebovat cca 8 minut pro tepelnou úpravu a neměl by se spálit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sýrovo-lilkové špízy

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    To jsi mě potěšila, jen škoda, žes nefotila...:-)

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Elizo, dneska proběhla variace na tvé téma ;-) sice byl vypuštěn lilek, ale pečivo a sýry byly zachovány a olivy nahradila anglická slanina :-D:-D:-D ale bylo to rychlé a výborné:yes::yes::yes: tak rychlé a výborné, že na fotky ani nedošlo:-8 tak snad příště, určitě nedělám naposledy:yes:+

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • thomassinno thomassinno

    Nádhera :-) :yes: +6

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Špízy jsou prostě špízy!:-p A s tolika dobrotama a s pečivem, které jsem napíchnout ještě nezkoušela, vypadá recept velmi lákavě.:-p Bodík!:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jani, sýry můžeš použít podle svého uvážení a chuti :-p. Dnes bych tak ráda použila jadel, ale neměla jsem ho. Recept jsem napsala tak, jak se realizoval v naší kuchyni, ale ohledně druhů sýrů nejsou žádná omezení, většina se jich stejně rozteče tak, jak se pohybuje pánví... Ty sýrové "opečánky" jsou na tom nejchutnější, i když je to celé tak :-! dobré. Tím nechci chválit sebe, ale chci se podělit o recept, který je opravdu :-p:-p:-p.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)ty fotky:-O,nádhera:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Eli, moc ráda bych vyzkoušela tvůj receptík, lilek jsem dělala jednou a vůbec mne nesklamal, ale je tam i hermelín a ten je dost tučný. Třeba by to šlo s tvarůžkama, ty jsou skoro netučné;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Elizo, paráda!! :yes:+ 2.

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Eli, Maris to řekla jasně .:yes::yes::yes:+

    Odpovědět

  • maris maris

    Elizo, nádhera :yes: - recept i fotky ;-), je to jasný +:-))

    Odpovědět

Tématické fráze: tepelná úprava lilku kuře s tvarůžkama lilek špíz recepty s tvarůžkama špízy lilek špízy s lilkem lilek špízy lilkové recepty lilek tepelná ůprava u mě v kuchyni recepty lilkový tatarák bezmasé recepty z lilku bezmasé špízy bezmasí špíz chléb s tvarůžkama nejlepší recept na palačinky sekaná s tvarůžkama tatarský špíz kuchyňská úprava lilku tepelná úrpava lilku špízy syrove

Zapomněl/a jsem heslo