Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Kohout (kohút) na víně po burgundsku

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min

150 min (150 min tepelná úprava)

6. 11. 2010 12:52

Suroviny

Porce: 6-8

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 329 kJ / 2 708 kcal
Bílkoviny31,14 g
Tuky174,88 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 365 mg
Sodík 2,91 g
Sůl7,00 g
Sacharidy51,77 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj:francúzsky recept - varila som podľa francúzskeho šéfkuchára v TV paprika. Buquet garni si pripravuje doma každá francúzska gazdinka sama, takže sa môže dom od domu trocha líšiť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Prima Mama

2. 11. 2012 15:52

:-) Právě jsem dostala kohouta, takže v neděli jdu na to a zkusím ho v pomalém hrnci.:yes:

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

7. 11. 2010 08:11

Dakujem za pekné hodnotenie, plodné diskusie, ale najmä za vtipné komentáre:-)):-D

Sodovka Sodovka

6. 11. 2010 21:50

Jani R., na tvých komentářích jsem se pěkně pobavila. :-D Držím se za břicho a tečou mi slzy:-D :-D :-D Ani já bych neřešila jestli slepice nebo kohout :-D :-D :-D. V mrazících boxech v různých hypermarketech a supermarketech jsem kohouta nikdy neviděla.:-)) Z drůbeže se tam chladí slepice, kuřata, kachny, husy a krůty. Ale žádného kohouta v mrazícím boxu jsem neviděla.:-D Je možné, že jsem ho přehlídla, když jsem se dívala po živých kohoutech, co tlačí nákupní vozíky. :-D :-D :-D

tejaja tejaja (moderátorka)

6. 11. 2010 19:50

Ibika, volajú sa podľa toho, kde sú, vo Francúzsku sú to určite champignons de Paris ;-)
der Egerling znamená po slovensky šampiňón, nie je to špeciálne hnedá forma. Ostatne, huby, ako všetky rastliny a živočíchy majú smerodajné latinské názvy. ;-)

magdalenka magdalenka

6. 11. 2010 18:11

Veľmi poučná diskusia, určite si z nej niečo vyberiem.

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

6. 11. 2010 17:41

Maris, Terezka - ja Vám naprosto verím obom. Len skromne môžem konštatovať, že dnes sa už asi nevarí podľa učebníc a známych kuchárskych kníh, dokonca ani známymi šéfkuchármi, len neviem či je to viac na škodu alebo na osoh, faktom je, že ak to poznáte, ako to má byť, je to pre toho, kto varí, aj dosť mätúce. Než som to išla variť, pozrela som sa na to aj v literatúre a zvolila som recept tak, ako som ho napísala.:-*A tie hnedé šampiony sa volajú Egerlinger, teda nemecky.Tie som aj mala.:-))

tejaja tejaja (moderátorka)

6. 11. 2010 16:16

Ibi, vo Francúzsku som bola a o varenie sa zaujímala samozrejme tiež. Nebudem sa hádať, ale stačí pozrieť tieto odkazy :
http://fr.wikipedia.org/wiki/Mirepoix_(cuisine)
http://www.isaveurs.com/glossaire/mirepoix.php :-) Zeler tam patrí.
Ešte by som doplnila, že do Coq de vin sa používajú parížske šampiňóny, teda tie hnedé. ;-)

maris maris

6. 11. 2010 15:45

Francouzskou kuchyni Jany Martinicové považuji za jednu z nejlepších francouzských kuchařek, co zde vyšly. Nemám ji tu momentálně k dispozici a zpaměti ji opravdu neumím. To, že se má pokrm při pomalém vaření - mijoter - přikrýt, je uvedeno v mnoha jiných kuchařských knihách, i u receptů na internetu. Nechci s Tebou tady vyvolávat další diskuzi. Já Ti věřím, že na Paprice jsi to viděla tak, jak píšeš, já zase věřím něčemu jinému:-)

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

6. 11. 2010 15:19

Terezka, odkazujem Ta na Mirepoix v kuchárskej knihe Jana Martinicová: Francouzská kuchyne rok 1974, strana 309, kde je mirepoix presne tak, ako v tomto recepte, žiaden celer tam nie je:-))

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

6. 11. 2010 15:03

Maris, čakala som, kedy sa ozveš. Ty myslíš to, čo sa píše v kuchárskej knihe Jany Martincovej Francouzska kuchyne z roku 1974 na strane 27 a 28.Ale al Ta to uspokojí, francúzsky šéfkuchár v TV varil úplne bez pokrievky, nuž a ja som urobila prihliadnuc k uvedenej knihe kompromis - poloprikryté:-)), prihliadnuc k množstvu vína, a všetky chute boli harmonicky zachované. To je už zase akademická otázka na dalšiu diskusiu, podobne ako Terezkine mirepoix. Všetko som robila tak, ako šéfkuchár v TV:-))

maris maris

6. 11. 2010 14:21

spagetko - komentář Ibolyi ve 12.27 - " neprikryté, teda bez pokrievky ";-):-)

tejaja tejaja (moderátorka)

6. 11. 2010 14:19

mirepoix je vo Francúzsku kombinácia zeleniny presne určenej : cibuľa, mrkva, zeler. Dokonca je určený aj pomer : 1 diel na kocky narezanej cibule, 1/2 dielu na kocky narezanej mrkvy a 1/2 dielu na kocky narezaného zeleru. Kocôčky majú byť malé a podľa možnosti rovnaké. Nič viac tam nepatrí.
Francúzi tejto kombinácii zvyknú hovoriť "svätá trojica " ;-)

magdalenka magdalenka

6. 11. 2010 14:19

Špagi - pozri 12:27:22

Brutzel-Svejk, toho vína naozaj nie je veľa, ide o pomalé dusenie zvané "mijoter", pri ktorom sa tekutina pekne odparí a varí sa dlho len sotva znateľným čerením a neprikryté, teda bez pokrievky

spagetka spagetka

6. 11. 2010 14:06

Maris, ale Iboli píše - polopřikryté - s tím bych souhlasila ne?

maris maris

6. 11. 2010 13:48

Ibolya - dovolím si Ti oponovat - pokrm který se nechává probublávat - mijoter - se vždy přikrývá pokličkou. Nikde jsem se nesetkala s tím, že by měl být odkrytý, přeci nenecháme tu vůni vína, bylinek, masa, rozptýlit, má přeci zůstat v pokrmu, ne ?;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Novinka!

Naše kuchařky

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kohout recepty kohout recept slepice na víně recept na kohouta recepty kohout kohout na divoko kohout ala bažant kohout na červeném víně kuře po burgundsku recepty na kohouta kohout po burgunsku pečený mladý kohout pečený kohout na víně recepty z kohouta kachna po burgundsku bažant po burgunsku kohoutek na vine kuře po burgunsku bažant po burgundsku recept kohout

Suroviny: máslo, slanina, česnek, šunka, tymián čerstvý, bobkový list, bobkový list, pálenka, víno červené, žmolenka, sůl, pepř mletý,

TopRecepty.cz

Kohout (kohút) na víně po burgundsku

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z075