Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánový milkshake z čaje Matcha

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 8. 2012 10:03

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie756 kJ / 181 kcal
Bílkoviny7,88 g
Tuky3,32 g
Vláknina3,70 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 82 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy28,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Po dlouhé noci ideální vyprošťovák :-) Mléko zneutralizuje kyselé šťávy v žaludku a čaj Matcha příjemně povzbudí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Cleverka Cleverka

6. 8. 2012 13:24

:-O:-p to musí být zajímavá chuť:-*:yes:

Iness Iness

6. 8. 2012 11:17

MatchaTea: Děkuji za vše;-):-K A když tak o tom přemýšlím, tak to reklama ani být nemůže, protože Matcha není značka čaje ale druh. To by jsme tady v tom případě dělali reklamu všichni na všechny produkty ze kterých jsou recepty:-).
V kostce...je to jen ingredience v receptu;-). Mě osobně to tedy velice zaujalo:-*:yes:

MatchaTea MatchaTea

6. 8. 2012 10:27

Bibinka: Ahoj Bibinko. Opravdu si reklamu nedělám a pokud bych o ní uvažoval, tak to jistě udělám jiným způsobem, než je tento :-). Experimentování s tímto čajem mě opravdu baví a nemyslím si, že je něco špatného na tom, že vás s ním chci seznámit. Jestli si ho potom někdo koupí tam, nebo tam skutečně neřeším. Mám databázi zhruba 500 receptů, které budu postupně zkoušet, tak proč bych si to nechával pro sebe ;-). Takže jestli mám, nebo nemám něco společného s prodejem čaje Matcha sem vůbec nepatří. Já tu opravdu nikoho ke koupi nenutím ;-)

pipre pipre

5. 8. 2012 15:50

Souhlasím s Iness. Milovníkům dobrých čajů takové informace určitě přijdou vhod. Párkrát jsem byla v čajovně v Ostravě, kde mne pozval syn a pila jsem tam čaje vynikající chuti, jen si už nepamatuji jejich názvy. Syn je milovník čajů (doma má spoustu už prázdných krabiček od různých čajů) a také si přivezl z Číny nějaké čaje včetně nádobí na jeho přípravu a pití:-) Pro mne by ten čaj byl přece jen trochu drahý, ale vyzkoušet bych ho mohla;-) Zapíšu si tento název a až tam zase půjdeme, zeptám se, jestli ho tam nemají:-):yes::yes::yes:+

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 8. 2012 15:35

Iness:;-):yes::yes::yes: taky myslím. Líbí se mi to;-)

Iness Iness

5. 8. 2012 14:05

Bibinka:
Možná to trošku reklama je, ale na druhou stranu to může někoho zaujmout a nikomu to nevnucuje;-). Zázrak to asi je, protože Matcha je nejstarší odrůdou zastiňovaných japonských zelených čajů, které se tradičně, více než 800 let, používají při zenových buddhistických ceremoniích;-). To jsem si ,,vygooglovala'' :-D.

Bibinka Bibinka

5. 8. 2012 13:59

MatchaTea:ˇže ty děláš tomu čaji reklamu:-? asi s ním máš co do činění;-) a všechny recepty, co jsi sem dala jsou s tímto čajem-tak nevím, zda je to takový zázrak a kde ho koupit-nikdy jsem ho neviděla:-O

MatchaTea MatchaTea

5. 8. 2012 11:58

Iness:Určitě ano, ale na prodejce tohoto čaje opravdu pozor. Kvalitní čaj Matcha se pozná nejen podle chuti, ale také podle barvy. Např. 30 g se dá sehnat za 100 Kč, ale také za 800 Kč. Čaj Matcha musí mít jasně zelenou barvu a nikdy ne do žluta, nebo do hněda. To je známka toho, že čaj byl špatně zpracován, protože při procesu mletí řádně neodstranili řapíky a další části listu, které do tohoto čaje nepatří. Na kvalitní čaj Matcha se musí použít pouze dužina z listů. Jedině tak dosáhnou výrobci nejvyšší kvality. Napiš mi na Tebe do SZ kontakt a rád Ti poradím. ;-)

Iness Iness

5. 8. 2012 11:42

MatchaTea:
Právě jsem četla nějaký článek o historii atd...Mám nějaké zdravotní problémy a myslím, že by byl pro mě jak dělaný až na tu cenu:-( a hlavně najít prodejce, který má opravdu kvalitní čaj. Co se týká chuti, nebojím se, že by mi nechutnal. Bylinkové čaje miluju a samozřejmě bez cukru, ten ničí ten chuťový požitek;-).
Taky jsem se dočetla, že obsahuje povzbuzující látky podobné kofeinu (nebo přímo kofein?). To je také pro mě plus, protože kávu piji jen kvůli nízkému tlaku, jinak bych se jí ráda vzdala. Tak třeba by mi stačil tento čaj, chce to holt vyzkoušet;-). A děkuji za odpověď:-K

MatchaTea MatchaTea

5. 8. 2012 11:35

MatchaTea: mlýncích :-8

MatchaTea MatchaTea

5. 8. 2012 11:32

Iness::yes:

MatchaTea MatchaTea

5. 8. 2012 11:31

Iness:Jeho chuť je v podstatě stejná, jako chuť standardního zeleného čaje. Jen je intenzivnější. Čaj Matcha narozdíl od ostatních čajů neprochází žádnou fermentací, tudíž jsou v něm zachovány veškeré složky, které čajovník nabízí. Způsob, kterým se čaj Matcha vyrábí (mletí na žulových mlíncích) vede k tomu, že v podstatě zkonzumujete celý čajový list. Chutě lidí jsou různé, ale v této kombinaci s mlékem a banánem se výrazná chuť čaje utlumí a dá drinku zajímavé aroma. Pokud by se připravil pouze s vodou a bez cukru, tak by chuť pro mnohé mohla působit poněkud ostře. To je zapříčiněno tím, že se v naší stravě objevuje spoustu umělých sladidel a naše chuťové pohárky nejsou na tento čistě přírodní produkt zvyklé. Spousty lidí ze začátku cukr přidává, ale po několika vypitých šálcích cukr zcela odbourají, protože je tento čaj díky obsaženému L-theaninu přirozeně sladký.

Iness Iness

5. 8. 2012 11:11

Má ten čaj nějakou specifickou chuť? Jde k něčemu přirovnat?:-8

Už jsem si to našla : Matcha je sladká a jemná, s pouhým náznakem svíravosti. Sladkost je způsobena přirozeně se vyskytujícími L-theaninovými aminokyselinami a rostlinnou vlákninou.
Za recept máš boďana:yes:.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: banánový čaj matcha čaj recepty matcha caj recept čaj s banánem produkty matcha caj čaj matcha koupit matcha recepty matcha čaj matcha čaj s banánem recept banánový drink čaj banánový banánový čaj recepty jak se dela banánovy milkshake recepty z čaj matcha recepty z matcha čaje mléko a čaj matcha ovocný milkshake recept domaci bananovy caj kvalitni matcha caj milkshake broskvovy

Suroviny: mléko, voda, čaj matcha, med, banán

TopRecepty.cz

Banánový milkshake z čaje Matcha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vRVV